Τρίτη 26 Μαϊου 2020  13:26:04

Τριπλό στραπάτσο Μαρινάκη. Τέλος από την προεδρία του Ολυμπιακού. Φρουρά από 25, 7 ώρες ανάκριση για πέντε βαριά κακουργήματα. Ελεύθερος με εγγύηση 200.000 ευρώ. Κύριο

Ο Βαγγ. Μαρινάκης αφέθηκε τελικά ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολης εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ, της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και της εμφάνισης σε ΑΤ της περιοχής του.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απολογήθηκε για περίπου 7 ώρες στο γραφείο του ειδικού ανακριτή κατά της διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη για τα 5 κακουργήματα για τα οποία κατηγορείται στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο χώρο του ποδοσφαίρου. Μετά από κοινή απόφαση του ανακριτή και του εισαγγελέα, στον πρόεδρο του Ολυμπιακού επιβλήθηκε απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά τον μήνα και εγγύηση προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος, ύψους 200.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έφτασε στην Ευελπίδων λίγο μετά τις 07:00 συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Σάββα Θεοδωρίδη. Σχεδόν μισή ώρα αργότερα μπήκε στο γραφείο του ανακριτή μαζί με τους δύο δικηγόρους του, τον Βασίλη Δημακόπουλο και τον Θανάση Βαρλάμη όπου ξεκίνησε η απολογία για τα πέντε κακουργήματα για τα οποία κατηγορείται.

Αυτά είναι: 1) ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, 2) ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, 3) ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, 4) ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης και 5) απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.

Η αστυνομία απομάκρυνε όλο τον κόσμο και τους εκπροσώπους του Τύπου από το κτίριο «6», κατεβάζοντάς τους στο προαύλιο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν δύο μικρά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας του Μαρινάκη. Με την απολογία του ηγέτη των ερυθρόλευκων πάντως δεν ολοκληρώθηκε ο κύκλος των 33 κατηγορούμενων για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο χώρο του ποδοσφαίρου αφού έχει γίνει αίτημα δικαστικής συνδρομής από τον ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη ώστε να έρθει στην Ελλάδα ο πρώην τεχνικός του Ατρομήτου Ρικάρντο Σα Πίντο ενώ υπάρχουν και κάποιοι μάρτυρες υπεράσπισης που θα κληθούν από τους κατηγορούμενους. Αυτό βέβαια δεν θα γίνει τις επόμενες μέρες αλλά στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Μετά και την κατάθεση του Σα Πίντο κλείνει η ανάκριση. Είτε με πόρισμα είτε χωρίς η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα εφετών προκειμένου να κάνει πρόταση προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για παραπομπή σε δίκη ή μη των κατηγορουμένων. Πάντως παραμένει ερώτημα αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα κάνει προσφυγή σε βάρος του περιοριστικού όρου για απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι ότι πέρα από τους περιοριστικούς όρους που επιβλήθηκαν στον Βαγγέλη Μαρινάκη, μπορεί να παραμείνει ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού και φυσικά να παρακολουθεί τις αναμετρήσεις της ομάδας από το γήπεδο. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ορισθεί νέος πρόεδρος με πρώτο φαβορί αυτή την στιγμή τον Γιάννη Βρέντζο.

Ο περιοριστικός όρος με συμφωνία ανακριτή-εισαγγελέα σημαίνει ότι ο κ.Μαρινάκης δεν μπορεί να συμμετέχει ενεργά στα διοικητικά των «ερυθρολεύκων». Αντίθετα δεν πρέπει να συνδέεται η συγκεκριμένη απόφαση με την κατοχή μετοχών του στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς δεν έχει σχέση με περιουσιακά στοιχεία αλλά μόνο με διοικητικά ζητήματα.

Τέλος να αναφερθεί ότι δεν του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να ταξιδεύει εκτός συνόρων, αν και σε άλλους κατηγορούμενους της ίδιας υπόθεσης έχει επιβληθεί η συγκεκριμένη ποινή.

ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ Ο ΠΡΟΕΔΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟ

Με επαχθέστατους περιοριστικούς όρους, αφέθηκε προχθές Τετάρτη ελεύθερος μετά την πολύωρη απολογία του ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, στον οποίο αποδίδεται ρόλος διευθυντή στην εγκληματιική οργάνωση, που -κατά την κατηγορία- κινείτο γύρω από τους χώρους του ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, ο ανακριτής Διαφθοράς, Γ. Ανρεάδης, που χειρίζεται την υπόθεση, επέβαλε στον κατηγορούμενο τους ότους της καταβολής εγγύησης ύψους 50.000 ευρώς, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Ο Γ. Σαρρής βρέθηκε για περισσότερες από πέντε ώρες ενώπιον του δικαστικού λειτουργού προκειμένου να καταθέσει τις εξηγήσεις του γύρω από τις βαρύτατες κατηγορίες που του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε ότι διέπραξε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη, παρά το γεγονός ότι σε αυτό αποδίδονται τα κακουργήματα της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, της απόπειρας εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος και κατ' εξακολούθηση και της δωροδοκίας - δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline