Τρίτη 26 Μαϊου 2020  11:35:25

Σταθάκης: Θα υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ στα πλούσια νησιά του Αιγαίου. Καμμένος: Δεν ψηφίζω αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ακόμα και αν πέσει η κυβέρνηση. Κύριο

Ως προϋπόθεση για την παρουσία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του ιδίου χαρακτήρισε το να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν ψηφίζω αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ακόμα και αν πέσει η κυβέρνηση». Όμως χθες το βράδυ στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γ. Σταθάκης θα υπάρξει τελικά στις προτάσεις Τσίπρα στις Βρυξέλλες ΦΠΑ δυο ταχυτήτων. Με ένα ΦΠΑ για τα μικρά νησιά και ένα δεύτερο ΦΠΑ, ξεχωριστό και μεγαλύτερο από τον σημερινό για τα λεγόμενα μεγάλα και πλούσια νησιά του Αιγαίου.. Εξέλιξη, η οποία αδειάζει τις απόψεις και επίμονες διαβεβαιώσεις Καμμένου για τον ΦΠΑ στα νησιά.

Πέραν βέβαια από την αφαίρεση 200 εκατ. ευρώ από τις δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όταν δήλωνε επίσης ότι δεν θα υπάρξει μείωση στα κονδύλια του ΥΠΕΘΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο το θέμα τελικά δεν θα μπει στο τραπέζι της σημερινής διαπραγμάτευσης κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Ως αντισταθμιστικά κατά τον κ. Καμμένο «μπορούμε να δώσουμε αύξηση 1% στη φορολογία των ειδών πολυτελείας και την άμεση φορολόγηση των ιδιοκτησιών σε οφ σορ εταιρίες με ακίνητα».

Όσον αφορά την πρόταση που φέρεται να έκανε στο κυβερνητικό συμβούλιο για την καθιέρωση ΦΠΑ δύο ταχυτήτων ο κ. Καμμένος υποστήριξε, μιλώντας στο MEGA, ότι δεν ισχύει και εξέφρασε τη λύπη του γιατί τη διαρροή που έγινε από υπουργό της κυβέρνησης.

Παράλληλα ο υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων στα στράτευμα λέγοντας ότι «δεν θα φεύγει κανείς στρατιωτικός πριν τα 58 έτη».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline