Τετάρτη 1 Απριλίου 2020  10:54:35

Από τη Δευτέρα εφαρμόζονται όλες οι μεγάλες αλλαγές στον ΦΠΑ. Η παράταση δόθηκε προκειμένου να γίνει καλύτερη προσαρμογή σε σούπερ-μάρκετ και άλλα καταστήματα Οι νέες επιβαρύνσεις του ΦΠΑ λχ. στον τουρισμό από το Φθινόπωρο. Κύριο

Ξημερώματα πήγαν στο 23% ΦΠΑ το μοσχαρίσιο κρέας. Το ΥΠΟΙΚ δίνει μικρή παράταση στην εφαρμογή του για να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση της αγοράς στο νέο καθεστώς.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 20 Ιουλίου, θα ισχύσουν οι νέες τιμές για τρόφιμα και υπηρεσίες, έπειτα από τις αυξήσεις στο ΦΠΑ που ψηφίστηκαν από τη Βουλή.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς του ΦΠΑ, το ΥΠΟΙΚ θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε η εφαρμογή των νέων διατάξεων να ξεκινήσει από τις 20 Ιουλίου.

Νωρίτερα την Πέμπτη, με επείγουσα εγκύκλιο η ΓΓΔΕ κοινοποίησε σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες τις διατάξεις για τους νέους συντελεστές ΦΠΑ και τις μετατάξεις προϊόντων που επέρχονται.

Ειδικότερα, όπως τονίζεται στην εγκύκλιο που εκδόθηκε, με τις κοινοποιούμενες διατάξεις:

- Αλλάζει η λίστα με τα προϊόντα που υπάγονται στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ και επέρχεται μετάταξη προϊόντων από τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 23%

- Αναπροσαρμόζεται ο υπερμειωμένος συντελεστής ΦΠΑ από 6,5% σε 6% και τα αγαθά που υπάγονται στον συντελεστή αυτό

- Οι μειώσεις των συντελεστών ΦΠΑ για ορισμένα νησιά καταργούνται σταδιακά από 1.10.2015 στα πλέον τουριστικά νησιά με το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα και από 1.06.2016 στα λιγότερο ανεπτυγμένα νησιά

- Οι μειωμένοι συντελεστές παραμένουν σε ισχύ έως 31.12.2016 για τα απομακρυσμένα νησιά.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline