Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020  07:08:18

Ο πονηρός κ. Κατρούγκαλου και οι συντάξεις

Δεν είπε όλη την αλήθεια. Δεν συνέστησε απλώς μια επιτροπή ειδικών. Έκανε συγκεκριμένες προτάσεις προς "εξέτασαν" για το μέλλον των συντάξεων ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Πονηρά, δήθεν ως "υπουργικές σκέψεις" με μεγάλες αλλαγές - και μεγάλες μειώσεις - τόσο στους ήδη συνταξιούχους όσο και στους μελλοντικούς. Σε σημαντικές μειώσεις συντάξεων τόσο για τους ήδη συνταξιούχους όσο και για τους μελλοντικούς ενδέχεται να οδηγήσουν οι προτάσεις - σκέψεις που παρουσίασε ο πρώην υπουργός Εργασίας στην επιτροπή για το ασφαλιστικό.

Στην ουσία, ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος (παρά τις οργισμένες διαψεύσεις για προβοκάτσιας) προτείνει ένα σύστημα δύο παράλληλων υποσυστημάτων παροχής σύνταξης.

Το πρώτο "υποσύστημα" θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τη φορολογία, με σκοπό τη χορήγηση εθνικής σύνταξης που θα είναι συνδεδεμένη με το κατώφλι κινδύνου της φτώχειας, ήτοι τα 432 ευρώ μηνιαίως. Το δεύτερο θα είναι ανταποδοτικό και θα χρηματοδοτείται μέσω εισφορών, με ενοποίηση των υφιστάμενων συντάξεων.

Τα ταμεία επικουρικής ασφάλισης είτε θα συγχωνευθούν στα κύρια ταμεία είτε θα μετατραπούν σε ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης. Οι παροχές πρόνοιας θα διαχωριστούν από το συνταξιοδοτικό σύστημα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline