Κυριακή 12 Ιουλίου 2020  08:38:44

Νέα παράταση στην εφαρμογή του 23% έως τις 15 Νοεμβρίου

Στο σκοτάδι, μετά πολύμηνη δοκιμασία οι γονείς 85.000 μαθητών, σε ό,τι αφορά το θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση συνεχίζουν να βρίσκονται οι άμεσα ενδιαφερόμενοι αφού αν και τυπικά ισχύει το 23% δεν έχει ληφθεί ξεκάθαρη απόφαση, αφού η κυβέρνηση αναμένεται να δώσει νέα παράταση μέχρι τις 15 Νοεμβρίου για την εφαρμογή του μέτρου, ευελπιστώντας ότι μέχρι τότε θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, είτε μέσω οριστικής λύσης είτε μέσω ισοδύναμων μέτρων.

Πάντως, στη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τη Δευτέρα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις φέρεται να απέρριψε εκ νέου το ενδεχόμενο επιβολής κλιμακωτού ΦΠΑ, λέγοντας πως η θέση των θεσμών δεν έχει αλλάξει: ή 23% σε όλο το φάσμα της ιδιωτικής εκπαίδευσης ή άλλο μέτρο ισοδύναμης απόδοσης.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν αμέσως μετά, και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε: «Είχαμε συμφωνήσει με την ελληνική κυβέρνηση να αναζητήσει ισοδύναμα που να μην υποσκάπτουν τους στόχους του προϋπολογισμού. Άρα οι ελληνικές αρχές θα βρουν τα όποια εναλλακτικά μέτρα».

Ο δε υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ξαναχτύπησε με δήλωση που προκάλεσε αίσθηση, λέγοντας πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι εύπορος και γι' αυτό στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο. «Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι εύπορος; Φτωχός είναι; Δουλεύει και η γυναίκα του. Ένας που έχει 60.000 και 70.000 εισόδημα τον χρόνο, δεν είναι φτωχός. Δίνει 7.000 τον χρόνο στα ιδιωτικά. Δεν απαντάω στο πρόβλημα που έχει μια εύπορη οικογένεια. Δουλειά του υπουργού να διασφαλίσει το κατά το δυνατόν αξιόπιστο σχολείο για όλα τα παιδιά» δήλωσε στον Realfm.

Επίσης, είπε ότι εάν η κυβέρνηση αναγκαστεί να επιλέξει μεταξύ της υιοθέτησης οριζόντιων ισοδύναμων μέτρων ή της επιβολής ΦΠΑ 23%, τότε «προτιμώ το 23%». «Δεν είναι δυνατόν οι πολίτες να πληρώνουν 23% στο κρέας για να στείλουν κάποιοι τα παιδιά τους στο ιδιωτικό σχολείο» δήλωσε.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline