Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  16:54:25

Η Cosco εξοργισμένη: «Το παρατεταμένο κλείσιμο της Ειδομένης κοστίζει πολύ σε χρόνο και χρήμα.» Η μεταφορά των εμπορευμάτων εδώ και εβδομάδες μέσω Βουλγαρίας. Κύριο

Ειδομένη: Απώλειες σοβαρές μετρά ήδη και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Κατά τα άλλα το παράλυτο Κράτος, μετά δύο μήνες αδράνειας και παραλυσίας., μελετά να απελευθερώσει το σιδηροδρομικό σταθμό στην Ειδομένη.

Η εμπορική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό πλήττεται από την «σοβαρή κατάσταση» που έχει δημιουργηθεί στην Ειδομένη από την κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής από πρόσφυγες, που αντιδρούν στο κλείσιμο των συνόρων από την ΠΓΔΜ, προειδοποιούν στελέχη εταιρειών και εκφράζουν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις.

Ο ΣΕΠ (θυγατρική της Cosco) αντιμετωπίζει το πρόβλημα χρησιμοποιώντας εναλλακτική οδό μέσω Βουλγαρίας. Ωστόσο η λύση αυτή εκτός από πιο ακριβή πλήττει την ανταγωνιστικότητά του και λόγω της καθυστέρησης στην παράδοση των εμπορευμάτων αφού η διαδρομή είναι μεγαλύτερη.

Oπως εξηγούν, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στελέχη του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ, θυγατρική εταιρεία της Cosco), το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής κοστίζει περισσότερο στην εταιρεία, καθώς -όπως τόνισαν- το τρένο από τον Πειραιά είναι αναγκασμένο να χρησιμοποιεί εναλλακτική οδό μέσω Βουλγαρίας, ωστόσο αυτό που -όπως είπαν- τους ανησυχεί και τους προβληματίζει είναι ότι ο χρόνος παράδοσης των εμπορευμάτων μέσω της γειτονικής χώρας γίνεται με καθυστέρηση, καθώς η διαδρομή είναι μεγαλύτερη.

Οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν...

«Αναλογιστείτε ότι εμείς ως εταιρεία έχουμε επενδύσει να πουλάμε στους πελάτες μας χρόνο παράδοσης και κάτι τέτοιο αυτήν την στιγμή δεν είναι εφικτό, ενώ ανταγωνιστές μας μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάτι τέτοιο ως όπλο», ανέφεραν τα στελέχη του ΣΕΠ.

Προσέθεσαν, επίσης, πως παρά το γεγονός ότι έχουν λάβει διαβεβαιώσεις από τους αρμόδιους φορείς για λύση του προβλήματος το συντομότερο έως σήμερα δεν έχει γίνει κάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΕΠ διακινεί με το τρένο περίπου 250 βαγόνια εμπορεύματα την εβδομάδα με προορισμό την κεντρική Ευρώπη και η εναλλακτική οδός μέσω Βουλγαρίας σημαίνει επιπλέον δύο ημέρες διαδρομή.

Αλλες εταιρείες σημειώνουν ότι πολλά εμπορεύματα που φθάνουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με πλοία, φορτώνονται πλέον σε φορτηγά οχήματα για να προωθηθούν στους τελικούς προορισμούς τους προς την κεντρική Ευρώπη, καθώς δεν είναι εύκολη η εξεύρεση εμπορικού τρένου λόγω αυξημένης ζήτησης από το κλείσιμο της Ειδομένης.

Ειδομένη: Απώλειες σοβαρές μετρά ήδη και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Σοβαρές επιπτώσεις και στην εμπορευματική δραστηριότητα της χώρας και ιδιαίτερα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει η δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ειδομένη, μετά την κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής από πρόσφυγες και μετανάστες.
Οι μεγάλοι πελάτες της εταιρείας, όπως Cosco, HP & Sony, ζητούν να αποκατασταθεί άμεσα η εύρυθμη λειτουργία των μεταφορών, που τόσο κρίσιμη είναι στην παρούσα συγκυρία για την εθνική οικονομία. Ο σιδηροδρομικός σταθμός παραμένει κλειστός εδώ και οκτώ ημέρες για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα, με το πλήγμα στην υπό αποκρατικοποίηση εταιρεία λειτουργίας του ΟΣΕ να είναι μεγάλο.

Η χρήση εναλλακτικών οδών μέσω Βουλγαρίας καθυστερεί την αποστολή των εμπορευμάτων κατά 1,5 ημέρα και αυξάνει το μεταφορικό κόστος κατά 5 - 10.000 ευρώ ανά συρμό. Στις επιπτώσεις και στην οικονομία από την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη αναφέρθηκε ο υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής, τονίζοντας ότι σε τόσο δύσκολες εποχές η χώρα μας δεν αντέχει άλλο κόστος. Ο αποκλεισμός των συνόρων με την πΓΔΜ ήρθε να προστεθεί στα υφιστάμενα παράπονα των ξένων πελατών (που έχουν συνάψει συμφωνίες με την Cosco, ώστε να μεταφέρεται το φορτίο τους διά θαλάσσης έως τον Πειραιά και στη συνέχεια σιδηροδρομικώς προς τη Βόρεια Ευρώπη) για την κατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν οι ξένοι κολοσσοί ότι θα αναβαθμιστεί το σιδηροδρομικό δίκτυο, τα έργα καθυστερούν. Η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη είχε παραμείνει τον περασμένο Νοέμβριο αποκλεισμένη από πρόσφυγες και μετανάστες για 25 ημέρες, με αποτέλεσμα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να μετρήσει απώλειες που ξεπερνούσαν το 1,5 εκατ. ευρώ. Στις αρχές Μαρτίου, η απόφαση της πΓΔΜ να «σφραγίσει» τα σύνορα με το πρόσχημα ότι η σιδηροδρομική γραμμή αποτελεί σημείο διέλευσης μεταναστών επιβεβαίωσε την αδυναμία των ελληνικών αρχών να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία του δικτύου. Με σοβαρές συνέπειες για ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις, με πρώτη την COSCO.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline