Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  23:31:26

Αλεξιάδης: Σε μια χιλιομασημένη εξαγγελία για «μερική αμνηστία σε όσους επαναπατρίσουν κεφάλαια από την Ελβετία». Οι Θεσμοί έχουν δώσει από καιρό την έγκρισή τους για πρόστιμο ως 30%. Κύριο

-Απόδειξη ότι απέτυχαν οι μεγάλες εισπράξεις από τη Λίστα Λαγκάρντ. Η διαφορά ανάμεσα στα αρχικώς βεβαιωθέντα πρόστιμα και στα πολύ λιγότερα ποσά που εισπράττονται ή εκκρεμούν δικαστικά.

Η Ελλάδα ζητάει από τους πολίτες τους να επιστρέψουν τα χρήματα που μετέφεραν στην Ελβετία και σε άλλους υπερπόντιους τραπεζικούς λογαριασμούς με υποσχέσεις για παροχή μερικής αμνηστίας, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, που φιλοξενεί δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδη.

Παλαιά εξαγγελία, εδώ και 15 μήνες που ουδέποτε εφάρμοσε η κυβέρνηση Τσίπρα και το υπουργείο Οικονομικών, εγκλωβισμένοι στην πεποίθηση ότι θα εισπράξουν πάνω από 2 δισ. ευρώ από καταθέτες της Λίστας Λαγκάρντ. Τώρα ένας ακόμα αρμόδιος κάνει την ανέξοδη εξαγγελία όταν από καιρό τώρα οι Θεσμοί και η Τρόικα παλαιότερα έχουν συμφωνήσει για τον επαναπατρισμό καταθέσεων από το εξωτερικό και πρωτίστως από την Ελβετία, με καταβολή προστίμου το 30% της όλης κατάθεσης χωρίς δικαστικές συνέπειες.

Δεν θα συγχωρούμε τα πάντα, αλλά θα παράσχουμε κίνητρα ώστε να συμμετάσχει ο κόσμος" δήλωσε ο Αλεξιάδης, προσθέτοντας πως "εάν κάποιος δήλωσε εισόδημα, για παράδειγμα 200.000 ευρώ κάποια συγκεκριμένη χρονιά, αλλά αποταμίευσε 500.000 ευρώ, τότε θα πρέπει να καλύψει τη διαφορά. Προτάσεις για 10-15% φορολόγηση δεν είναι σοβαρές, το ποσοστό θα είναι υψηλότερο".

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, μέχρι στιγμής έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ, σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ και πρόσθεσε ότι οι ελληνικές αρχές ελέγχουν συνδυαστικά όλες τις υπάρχουσες λίστες.

Αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά και ότι "τα πράγματα πηγαίνουν καλά" ενώ συμπλήρωσε ότι θα υπάρξουν μέτρα, που θα επιβαρύνουν ορισμένους φορολογούμενος, γιατί "πρέπει να καλύψουμε το δημοσιονομικό κενό".

"Δεν καταλαβαίνω αυτούς που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για την εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στη συμφωνία με τους δανειστές, ενώ την ίδια ώρα αποδέχονται αυτή την συμφωνία", δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης αφήνοντας αιχμές στην αντιπολίτευση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline