Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  01:36:07

Η ΦΑΓΕ στις ΗΠΑ και την Ελλάδα

Στην Ελλάδα αναγκάστηκαν να αναζητήσουν νέα έδρα της ΦΑΓΕ στην Ευρώπη (Λουξεμβούργο) για λόγους γραφειοκρατικούς, τραπεζικών διευκολύνσεων και άλλους.

Όμως παράλληλα - όπως ήλθε να υπενθυμίσει ο ίδιος ο Μπαράζ Ομπάμα - οι Φιλίππου, Γιάννης και Κυριάκος, δημιούργησαν μια αυτοκρατορία στις Ηνωμένες Πολιτείες, με ηγεμονική θέση στον τομέα του γιαουρτιού. Μέσα σε σκληρό ανταγωνισμό στον τομέα αυτό κατόρθωσαν ώστε ένα στα δύο γιαούρτια να είναι ελληνικό.

Την ίδια ώρα, η ΦΑΓΕ ανακοίνωσε ότι διακόπτει στην Ελλάδα την παραγωγή τυποποιημένου γάλακτος και κλείνει το εργοστάσιο στο ακριτικό Αμύνταιο Φλωρίνης. Δύο εικόνες αντιφατικές για τον ασφυκτικό κλοιό στις εθνικές επιχειρήσεις (όπως επίσης οι κατασκευαστικές, οι μεταλλευτικές, οι τόσες εξαγωγικές) και τις διεθνείς τους δυνατότητες να αναπτύσσονται και να κυριαρχούν σε πολλές χώρες. Όπως ακριβώς συμβαίνει, δυστυχώς, με τους νέους Έλληνες επιστήμονες και ειδικούς, που κάνουν σπουδαία καριέρα στις ΗΠΑ και τη Δυτ. Ευρώπη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline