Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  07:01:20

Φορολογικοί παράδεισοι

Ασφαλώς και ήταν συγκλονιστικές οι αποκαλύψεις, τα λεγόμενα PANAMA PAPERS για τις καταθέσεις, δηλαδή το μαύρο χρήμα, σε offshore εταιρείες δικτατόρων, αυταρχικών ηγετών, νεόπλουτους από τις πρώην ανατολικές χώρες και την ΕΣΣΔ.

Μόνο αυτοί κυρίως στους πίνακες. Η αυταρχική εξουσία συμβαδίζει συχνά με τη διαφθορά και τη λαθραία εξαγωγής περιουσιών σε φορολογικούς παραδείσους. Όμως, εντύπωση προκαλεί ότι κανένας από τους επιχειρηματίες και πολιτικούς των ΗΠΑ δεν εμφανίζεται να συμμετέχει σε offshore, στο διπλανό φορολογικό παράδεισο του

Παναμά. Κανένας από τους Άραβες πρίγκιπες και μεγιστάνες, τους δισεκατομμυριούχους εμπόρους όπλων στη Μέση Ανατολή, τους επιχειρηματίες και πολιτικούς του Ισραήλ, της Αγγλίας, της Γαλλίας (πλην Μαρία Λεπέν και συνεργάτες), της Κίνας πλην ενός με την τόση διαφθοράς κορυφής και εκεί κλπ.
Ίσως απάντηση στις όποιες θεωρίες συνομωσίας και αποσιώπησης, να δώσουν κάποιες μελλοντικές λίστες και αποκαλύψεις από άλλους φορολογικούς παραδείσους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline