Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  23:21:57

Η Λούκα Κατσέλη ανοίγει τον δρόμο για την πώληση των «κόκκινων» δανείων. Πρώτα στη σειρά τα επιχειρηματικά και τα καθυστερούμενα πολλών ετών. Εξαιρούνται της πρώτης κατοικίας. Κύριο

-Η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας συνδέει άμεσα την πώληση των μεγάλων «κόκκινων» δανείων σε ιδιωτικά fund με το πρόβλημα ρευστότητας και δυνατότητας δανειοδότησης των Τραπεζών.

Η κυβέρνηση ταλαντεύεται, διστάζει μπροστά στο κοινωνικό και πολιτικό κόστος αλλά παράγοντες της Οικονομίας θεωρούν τη λύση μονόδρομο.

Η Λούκα Κατσέλη ανοίγει τον δρόμο για την πώληση των κόκκινων δανείων. Πρώτα στη σειρά τα επιχειρηματικά και τα καθυστερούμενα πολλών ετών. Εξαιρούνται της πρώτης κατοικίας.

Η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας συνδέει άμεσα την πώληση των μεγάλων «κόκκινων» δανείων σε ιδιωτικά fund με το πρόβλημα ρευστότητας και δυνατότητας δανειοδότησης των Τραπεζών.

Η αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων - ιδιαίτερα των επιχειρηματικών - μπορεί να συντελέσει καθοριστικά στη βιωσιμότητα με πολλαπλούς τρόπους ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, μιλώντας σε εκδήλωση του QualityNet Foundation για την παρουσίαση του Ελληνικού Κώδικα Βιωσιμότητας.

Ειδικότερα, η κ. Κατσέλη επισήμανε ότι η διοχέτευση χρηματοδοτικών πόρων στην πραγματική οικονομία με όρους βιωσιμότητας, απαιτεί την ανάπτυξη νέων καινοτόμων χρηματοδοτικών εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της κάθε αγοράς ή κλάδου. Συχνά παρατηρούμε το φαινόμενο να υπάρχουν οι πόροι, να είναι γνωστές οι ανάγκες, αλλά να μην υπάρχουν τα εργαλεία που θα αντιστοιχήσουν τους μεν στις δε, πρόσθεσε.

Μιλώντας για την πρωτοβουλίες της Εθνικής Τράπεζας επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι δίνει έμφαση και στηρίζει τη βιωσιμότητα ολόκληρου του κυκλώματος Γεωργίας - Κτηνοτροφίας, μέσω συμβολαιακού τύπου προγραμμάτων, όπου γίνεται εφικτός ο εκσυγχρονισμός όλου του παραγωγικού - συναλλακτικού κυκλώματος.

Επίσης προωθεί Καινοτόμα αναπτυξιακά Χρηματοδοτικά Εργαλεία όπως η Χρηματοδότηση Αλυσίδων Αξίας. Πρόκειται για ένα χρηματοδοτικό εργαλείο για όλες τις επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται σε αλυσίδες αξίας παραγωγής και όπως ανακοίνωσε η κ,.Κατσέλη η Εθνική ξεκινά τον επόμενο μήνα με τη χρηματοδότηση συστάδας επιχειρήσεων, κυρίως ΜΜΕ, που συνδέονται με τη ναυπήγηση πλοίων. Έχοντας εγγυημένη τη τελική ζήτηση από τον τελικό αγοραστή, προσφέρουμε στις ΜΜΕ που προμηθεύουν κάθε πλοίο, συνολικές χρηματοδοτικές λύσεις, υποστηρίζοντας έτσι έμπρακτα την διεύρυνση της παραγωγής και της παραγωγικότητας, τις εξαγωγές και τελικά τον οικονομικό μετασχηματισμό της οικονομίας. Πρόκειται για μια στρατηγική win-win-win καθώς μέσω του εργαλείου αυτού ωφελείται ο τελικός αγοραστής, η κάθε συνεργαζόμενη ΜΜΕ που αλλιώς δεν θα είχε πρόσβαση στη χρηματοδότηση με επωφελείς όρους και η ίδια η Τράπεζα που διευρύνει τις δραστηριότητες της με ελαχιστοποίηση του πιστωτικού κινδύνου, επισήμανε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline