Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022  20:13:18

Αυστηρά μηνύματα «συμμόρφωσης προς τα συμφωνημένα» από δύο κορυφαίους των ΗΠΑ και της Γαλλίας. Με άδεια χέρια το τριήμερο ταξίδι του Αλ. Τσίπρα σε Γαλλία και Βρυξέλλες. Κύριο

-Σαπέν-Λιου: Το ελληνικό ζήτημα έχει ακόμη πολλή δουλειά. Πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

Η εμπλοκή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα θα είναι μικρή εκτιμά ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Μετά τις αυστηρές τοποθετήσεις χθες από την Καγκελαρία της Γερμανίας και το υπουργείο Οικονομικών αλλά και από πηγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΔΝΤ, το ταξίδι του Ελληνα πρωθυπουργού και οι τελευταίες «εκβιαστικές, πιεστικές» κινήσεις της κυβέρνησης δεν απέδωσαν.

Για το ελληνικό ζήτημα συζήτησαν οι υπουργοί Οικονομικών των ΗΠΑ και της Γαλλίας Τζακ Λιου και Μισέλ Σαπέν λίγο πριν την άφιξη του ελληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ συμπεραίνοντας ότι το ελληνικό ζήτημα έχει ακόμη πολλή δουλειά.

Οι δύο υπουργοί κάλεσαν σε ολοκλήρωση της αξιολόγησης και συμφωνία για ελάφρυνση του χρέους.

«Υπάρχει ακόμα δρόμος να καλυφθεί μέχρι την ολοκλήρωση της αξιολόγησης» δήλωσε ο Τζάκ Λιου.

Η εμπλοκή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα θα είναι μικρή, ίσως μικρότερη του 10% του συνολικού ύψους του προγράμματος, εκτίμησε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, απαντώντας σε ερωτήσεις σε εκδήλωση του ινστιτούτου Brookings στις ΗΠΑ.

H εμπλοκή του ίσως είναι συμβολική, αλλά είναι σημαντική η συμμετοχή του στο πρόγραμμα, υπογράμμισε ο κ. Ρέγκλινγκ, θέτοντας τέρμα για άλλη μια φορά στις απαιτήσεις παραγόντων της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ να τερματιστεί η παρουσία του ΔΝΤ στους θεσμούς.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline