Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  16:14:07

Δανεικά και αγύριστα

Άραγε είναι τόσο πολλά τα χρέη των επιχειρήσεων ενημέρωσης ( εφημερίδες, κανάλια, ραδιοφ. Σταθμοί ) ώστε να αποτελούν κίνδυνο για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία της χώρας;

Κάπου 880 εκατ ευρώ ή κατά άλλους κοντά στο 1 δις. ο δανεισμός στα ΜΜΕ. Δεν πρόκειται περί τεράστιου και απειλητικού ποσού όταν οι συνολικοί δανεισμοί επιχειρήσεων από Τράπεζες ξεπερνούν τα 200 δις. Όταν πολλές επιχειρήσεις δανείζονται υψηλά ποσά και εξοφλούν αυτά τα χρέη τους σταδιακά, επί πολλά χρόνια. Ακριβώς το πρόβλημα με τα ΜΜΕ είναι διπλό.

Πρώτα, η κακή παράδοση να μην πληρώνουν οι " βαρώνοι " αυτοί τα χρέη τους ή να τα καθυστερούν. Δεύτερον, επειδή οι περισσότερες επιχειρήσεις μέσων μαζικής ενημέρωσης έχουν χάσει τα κεφάλαιά τους, έχουν όλο και περισσότερα χρέη, είναι διαρκώς σε ζημιογόνες χρήσεις. Δεν μπορούν να πάρουν νέα δάνεια για να εξοφλήσουν τα παλιά. Δυστυχώς, βρισκόμαστε μπροστά σε δανεικά και αγύριστα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline