Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  03:56:02

Πόρισμα αποκαλύπτει απάτη με εισιτήρια σε ΜΕΤΡΟ και Ηλεκτρικό– Κύκλωμα επίορκων υπαλλήλων τα έβγαζαν ακατάλληλα και τα πουλούσαν μετά κανονικά. Η κομπίνα φέρεται να άρχισε το 2009 και η ζημιά του Οργανισμού να φτάνει τα 15 εκατ. ευρώ. Κύριο

Ενας αναγκαίος έλεγχος, που δεν γινόταν στα βαγόνια και τους σταθμούς όχι μόνο για τους τζαμπατζήδες επιβάτες αλλά και για τα λαμόγια υπαλλήλουςε και ταμίες του ΜΕΤΡΟ, οργανωμένους σε ομάδες κλεπτών και καταχραστών.

Ισχυρές οι ενδείξεις και πολλά τα πρώτα ντοκουμέντα, για τη δράση κυκλώματος επίορκων υπαλλήλων στο Μετρό(αλλά και στον Ηλεκτρικό) προκύπτουν από το πόρισμα εσωτερικού ελέγχου, τον οποίο διέταξε η ΣΤΑΣΥ.

Το εμπιστευτικό έγγραφο, το οποίο αποκαλύπτει η «Καθημερινή» δείχνει σοβαρές ατασθαλίες στην τήρηση των εντύπων παραλαβής και πώλησης εισιτηρίων, αλλά και μεθοδεύσεις για την απόκρυψη στοιχείων για την παράλληλη έρευνα που κάνουν οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης για την υπόθεση.
Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι τα μέλη του κυκλώματος συνήθιζαν να «αποσύρουν» μεγάλο αριθμό εισιτηρίων με διάφορα προσχήματα και στη συνέχεια τα διέθεταν σε σημεία πώλησης εντός των σταθμών, εισπράττοντας οι ίδιοι το αντίτιμο.

Το πόρισμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν αποσαφηνίζει πότε ξεκίνησαν τη δράση τους οι επίορκοι, όμως, επισημαίνει ότι η διαδικασία που εφαρμοζόταν από το 2009 για τον εσωτερικό έλεγχο της διακίνησης και πώλησης εισιτηρίων άλλαξε αυθαίρετα από τον Τομέα Καταμέτρησης, με το αιτιολογικό ότι δεν επαρκούσε το προσωπικό.

Ορισμένες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ζημιά 15 εκατ. ευρώ ετησίως για την ΣΤΑΣΥ. Δεδομένου ότι είχε καταργηθεί επί χρόνια κάθε σοβαρός ελεγχος των εισιτηρίων, οι προιστάμενοι των υπαλλήλων αδρανούσαν και η αναγκαία εποπτεία ήταν ανύπαρκτη.
Η εταιρεία ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε. (Σταθερές Συγκοινωνίες) συστάθηκε στις 17 Ιουνίου 2011 (ΦΕΚ 1454). Στη νέα εταιρεία περιλαμβάνονται ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος Αθηνών Πειραιώς (Η.Σ.Α.Π), η Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας (Α.Μ.Ε.Λ), και η ΤΡΑΜ Α.Ε.

Η συνένωση των 3 εταιρειών έχει ως πρωτεύοντα στόχο την εξοικονόμηση πόρων μέσω της δημιουργίας οικονομιών κλίμακας και όσον αφορά στη συγκοινωνιακή διάσταση, την επιβεβλημένη συμπληρωματικότητα των μέσων σταθερής τροχιάς, ώστε αυτά να εδραιωθούν στη συνείδηση των πολιτών του Λεκανοπεδίου και των επισκεπτών της πόλης μας, ως η πρώτη τους επιλογή για τις μετακινήσεις τους. Μέσος αριθμός μεταφερομένων επιβατών την ημέρα στην Αττική συνολικά ένα εκατομμύριο.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline