Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  15:48:17

Σε νέα πτώση, κάτω από 40 δολάρια, οι τιμές του αργού πετρελαίου διεθνώς, ενώ οι τιμές των καυσίμων καλπάζουν στην Ελλάδα. Κύριο

-Νέες ανάσες για τον προϋπολογισμό, τις βιομηχανίες και τη ΔΕΗ, τα ΙΧ αυτοκίνητα και γενικά όλα τα μεταφορικά μέσα.

Πτωτικά κινούνταν σήμερα, Δευτέρα, οι τιμές του πετρελαίου καθώς η συνάντηση των μεγάλων πετρελαιοεξαγωγικών κρατών στο Κατάρ κατέληξε χωρίς συμφωνία για πάγωμα της παραγωγής, θέτοντας εν αμφιβόλω την αξιοπιστία του ΟΠΕΚ.

Η ένταση μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν θεωρήθηκε ο βασικός λόγος για την αποτυχία, η οποία αναβίωσε τις ανησυχίες ότι οι μεγάλοι παραγωγοί θα κλιμακώσουν την μάχη για μερίδιο στην αγορά προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερες εκπτώσεις.

Σε νέα πτώση, κάτω από 40 δολάρια, οι τιμές του αργού πετρελαίου διεθνώς, ενώ οι τιμές των καυσίμων καλπάζουν στην Ελλάδα. Νέες ανάσες για τον προϋπολογισμό, τις βιομηχανίες και τη ΔΕΗ, τα ΙΧ αυτοκίνητα και γενικά όλα τα μεταφορικά μέσα.

«Η αξιοπιστία του ΟΠΕΚ να συντονίσει την παραγωγή είναι πολύ χαμηλή τώρα», δήλωσε ο Πέτερ Λι από την BMI Research, μονάδα του οίκου Fitch. «Το θέμα για τους Σαουδάραβες δεν είναι μόνο το πετρέλαιο, είναι εξίσου και η πολιτική στην περιοχή».

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ υποχώρησαν σχεδόν 7% σήμερα το πρωί πριν ανακάμψουν στα 40,97 δολάρια το βαρέλι στις 09:47 ώρα Ελλάδας, καταγράφοντας πτώση 2,15% σε σχέση με την τελευταία τιμή κλεισίματος.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό κατέγραφαν νωρίτερα πτώση άνω του 5% στα 38,81 δολάρια το βαρέλι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline