Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  01:02:52

Χάνει έδαφος το e-λιανεμπόριο

Οι καταναλωτές επιστρέφουν στα φυσικά καταστήματα στις πιο «ώριμες» ευρωπαϊκές αγορές, σύμφωνα με έρευνα της Gf. Θέλουν προσωπική επαφή με τα καταστήματα και γενικά την αγορά, ενώ η εμπειρία του shopping θεωρείται αναντικατάστατη και ψυχοθεραπευτική ως μέρος της προσωπικής ελευθερίας της γυναίκας αλλά και της ψυχαγωγίας της ευρύτερα..

Τα φυσικά παραδοσιακά καταστήματα προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα και κερδίζουν ξανά τους πελάτες εμφανίζοντας κέρδη ύστερα από αρνητικές επιδόσεις πολλών ετών

Πιο αργά κινείται πλέον το ηλεκτρονικό κανάλι πωλήσεων στις πιο «ώριμες» αγορές της Ευρώπης, με τα φυσικά καταστήματα και το παραδοσιακό λιανεμπόριο να προσαρμόζονται σταδιακά στις νέες συνθήκες και να κερδίζουν έδαφος. Το παραδοσιακό λιανεμπόριο δείχνει να αντιστέκεται ενεργοποιώντας διάφορες τεχνικές, όπως οι βιτρίνες των καταστημάτων, η προσωπική επαφή, το ψάξιμο και οι διαδικασίες αναζήτησης στην αγορά, οι προσωπικές επαφές πελάτη καταστηματάρχη κλπ Επιπλέον όταν δεν πρόκειται για τυποποιημένα είδη ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να ελέγξει ό ίδιος την ποιότητα του προϊόντος που θέλει να αγοράσει και επιπλέον να συγκρίνει τιμές.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline