Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  02:35:27

Οι Κύπριοι επιμένουν να δικάσουν αυτοί τον Λεωνίδα Μπόμπολα, παρά την προηγούμενη αποτυχία τους. Νέο ένταλμα Μπόμπολα υπέβαλαν στην Αθήνα οι κυπριακές αρχές. Κύριο

Είναι αναπόφευκτο και για τη νέα επιδίωξη τους. Σημαντική καθυστέρηση στο αίτημα των κυπριακών Αρχών για έκδοση του επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα αναμένεται να σημειωθεί, μετά την ακύρωση του πρώτου ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Οι κυπριακές Αρχές παράλληλα με την ακύρωση υπέβαλαν νέο αίτημα στις ελλαδικές Αρχές, αυτή τη φορά με επιπρόσθετα στοιχεία, τα οποία προέκυψαν στο μεσοδιάστημα.

Σύμφωνα με τη Νομική Υπηρεσία (Γενική Εισαγγελία) της Κυπριακής Δημοκρατίας, το νέο ένταλμα έχει ήδη διαβιβασθεί στην Αθήνα, η οποία αναμένεται να κινήσει τη σχετική διαδικασία από την αρχή. Με βάση τα νέα δεδομένα, δεν αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα στις επόμενες 60 μέρες, χρονικό διάστημα που απαιτείται για να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.

Οι ελλαδικές δικαστικές Αρχές είχαν ζητήσει, πριν από το Πάσχα, επιπρόσθετα στοιχεία από τις κυπριακές, ορίζοντας την 6η Μαΐου, ημέρα Παρασκευή, ως την ημερομηνία κατά την οποία θα συνεδρίαζε εκ νέου το Συμβούλιο Εφετών για να αποφασίσει επί του κυπριακού αιτήματος.
Παρά το γεγονός ότι στη Λευκωσία επίσημα το νέο ένταλμα προέκυψε ένεκα νέων στοιχείων, ανεπίσημα εκφράζονταν φόβοι για απόρριψη του αιτήματος, εάν δεν προσκομίζονταν νέα στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι τα αδικήματα τα οποία αποδίδονται στον κ. Μπόμπολα διεπράχθησαν εντός της κυπριακής επικράτειας και ως εκ τούτου τα τοπικά δικαστήρια έχουν αρμοδιότητα.

Στον νέο φάκελο που απεστάλη στην Αθήνα, υπάρχει μαρτυρία που τεκμηριώνει τον ισχυρισμό ότι ο επιχειρηματίας προσπάθησε να δωροδοκήσει επί κυπριακού εδάφους.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η απόρριψη τον Μάρτιο του ευρωπαϊκού εντάλματος και άλλων αξιώσεων. Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Λεωνίδας Μπόμπολας

Ελεύθερος με την επιβολή του όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα μέχρι να αποφανθεί, το αργότερα μέσα σε 60 ημέρες, το Συμβούλιο Εφετών για την έκδοσή του ή μη στην Κύπρο, αφέθηκε ο Λεωνίδας Μπόμπολας.

Μπόμπολας: Αρνούμαι τις κατηγορίες, θέλω να δικαστώ στην Ελλάδα

Ο επιχειρηματίας, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις κυπριακές Αρχές για την υπόθεση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην Πάφο, εμφανίστηκε την Τετάρτη ενώπιον του Εισαγγελέα Εκδόσεων και παραδόθηκε.

Πληροφορίες από το εφετείο, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αναφέρουν πως οι συνήγοροι του κ. Μπόμπολα αμφισβητούν τη δικαιοδοσία των κυπριακών δικαστηρίων στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι κάποια από τα αδικήματα, για τα οποία εκζητείται ο εντολέας τους, έχουν τελεστεί στην Ελλάδα και επομένως τα ελληνικά δικαστήρια θα πρέπει να κρίνουν την υπόθεσή του.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου αφορά καταγγελίες ότι η εταιρία HELECTOR, συμφερόντων του κ. Μπόμπολα, στην οποία είχε ανατεθεί έργο στον ΧΥΤΑ Πάφου, υπερχρέωνε, από το 2008 έως το 2015, τον δήμο για τη διαχείριση των σκουπιδιών.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline