Σάββατο 20 Απριλίου 2024  17:24:52

Έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής οι διήμερες συζητήσεις και η ψηφοφορία για το Ασφαλιστικό- Φορολογικό. Κολασμένο διήμερο για τους 15 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Κύριο

Σκληρή αντιπαράθεση σε επίπεδο Αρχηγών και ηγετικών στελεχών των κομμάτων. Υπερήφανοι απολογισμοί, φιλολαϊκά καθήκοντα και συγκρίσεις με τις προηγούμενες διακυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κατά το πρότυπο της ομιλίας Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολοκληρώθηκε στις Επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η δεύτερη ανάγνωση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εργασίας, για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος.
Έτσι, μέσα στο Σαββατοκύριακο εισάγεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος - Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων», αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων.

Η συζήτηση του σχεδίου νόμου θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου και θα συνεχιστεί έως τα μεσάνυχτα και θα επαναληφθεί στις 10.00 το πρωί της Κυριακής έως τις 10.00 το βράδυ.

Η ψήφιση του νόμου δεν αποτελεί "προαπαιτούμενο", αλλά "εργαλείο" το οποίο ενισχύει τη θέση των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης στο Eurogroup της Δευτέρας, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης υπογραμμίζοντας πως «το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αποτελεί την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό μέσα στις παρούσες συνθήκες».

Ο κ. Βούτσης, διαβεβαίωσε ότι δεν απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία για την ψήφιση του συνολικού πακέτου της συμφωνίας, και τόνισε η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί να έρθει προς ψήφιση πακέτο προληπτικών μέτρων έως το 2018.

-Το νομοσχέδιο, που εισάγεται το πρωί του Σαββάτου στην Ολομέλεια αναμένεται να προκαλέσει εντάσεις και πολώσεις πολιτικές, λόγω του μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος που το χαρακτηρίζει και γι αυτό η ΝΔ και το ΚΚΕ, αναμένεται να ζητήσουν ονομαστική ψηφοφορία.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης τοποθετήθηκαν αρνητικά και στα περισσότερα άρθρα του νομοσχεδίου, εκτός από ορισμένα για τα οποία δήλωσαν «παρών» ή επιφυλάχθηκαν για να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.
Επί του συνόλου των άρθρων, θετική ψήφο έδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Η ΝΔ και το Ποτάμι επιφυλάχτηκαν για την Ολομέλεια, ενώ «κατά» ψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος έχει καταθέσει 24 νομοτεχνικές βελτιώσεις, ενώ έκανε γνωστό ότι αποδέχεται τροπολογία που συνυπογράφουν βουλευτές της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού για το συνταξιοδοτικό των ΑμεΑ, καθώς και τροπολογία για τη χρηματοδότηση των συνταξιοδοτικών οργανώσεων.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
ΝΔ: Ανίκανος να κυβερνήσει ο Τσίπρας - Φανατίζει, πολώνει, διχάζει.

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά την ομιλία του στη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, χαρακτηρίζοντάς τον ανίκανο να κυβερνήσει τη χώρα.

«Την ώρα που εξαιτίας της ανικανότητάς του επιβάλλει μέτρα 12 δισ. ευρώ και βγάζει την Ελλάδα στους δρόμους, ο κ. Τσίπρας έχει το θράσος να ισχυρίζεται πως δεν θίγεται κανένας. Αμετανόητος, προσποιείται ότι δεν είδε τίποτα από την καταστροφή που έφερε έως τώρα. Προσποιείται πως δεν καταλαβαίνει ότι σέρνει, και πάλι, τη χώρα στο σημείο μηδέν. Με ψέματα και ύβρεις προσπαθεί να φανατίσει, να πολώσει και να διχάσει.

Κάνει αντιπολίτευση στην Αντιπολίτευση γιατί, πια, δεν μπορεί να κυβερνήσει. Όσο κι αν προσπαθεί, όσο κι αν εκβιάζει καταστάσεις δεν βρίσκει συνενόχους. Έχει μείνει μόνος, εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε», δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline