Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  06:49:06

Ο Χρ. Σταϊκούρας διαπιστώνει με επιχειρήματα: Το ψεύδος είναι στο DNA της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Τα πέντε χοντρά ψέματα της κυβέρνησης για την οικονομία. Κύριο

Η ηθελημένη ανακρίβεια των στοιχείων και οι παραπλανητικές διαβεβαιώσεις στην πολιτική καθημερινότητα.

Aυστηρή κριτική για του ψευδείς ισχυρισμούς θετικών πεπραγμένων και τις ψευδείς επιτυχίες Κυβέρνησης και του δίπολου εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Τεκμηριωμένη, με στοιχεία τα οποία ανάπτυξε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Φθιώτιδος της Ν.Δ.και πρώην υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας. Κατηγόρησε την συγκυβέρνηση ότι κατασκευάζει μια εικονική πραγματικότητα εγκλωβισμένη μεταξύ «αριστερής ιδεοληψίας» και εξουσίας, ενώ γενικότερα τεκμηρίωσε γιατί το ψεύδος αποτελεί δομικό στοιχείο του DNA της κυβερνητικής παράταξης συνολικά.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το ασφαλιστικό ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και έκανε πέντε σχετικές επισημάνσεις.
1η Επισήμανση: Η Κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η κατάσταση στην οικονομία έχει σταθεροποιηθεί, ενώ λιμνιάζει.

Η αλήθεια είναι ότι η χώρα, από τις αρχές του 2015, «λιμνάζει» βυθιζόμενη. Η πραγματική οικονομία επέστρεψε στην ύφεση, όπου και παραμένει.Οι επιχειρηματικές προσδοκίες και η καταναλωτική εμπιστοσύνη «κατέρρευσαν».Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, ιδιωτών και Κράτους, διογκώθηκαν. Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών, ο κύκλος εργασιών στη βιομηχανία, στις κατασκευές, στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο, στις υπηρεσίες, συρρικνώθηκαν. Τα «λουκέτα» στην αγορά πολλαπλασιάστηκαν.

2η Επισήμανση: Η Κυβέρνηση υποστηρίζει ότι κατάφερε να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, χάρη στις μη πληρωμές..
Θυμίζω ότι «λοιδορούσε» την επίτευξη πλεονασμάτων από την προηγούμενη Κυβέρνηση, ενώ σήμερα «θριαμβολογεί». Αλήθεια, δεν γνωρίζει ότι η όποια βελτίωση του αποτελέσματος οφείλεται στην «στάση πληρωμών» που έχει κηρύξει το Κράτος; Δεν γνωρίζει ότι οφείλεται στη λήψη πρόσθετων μέτρων, όπως είναι η αύξηση του ΦΠΑ και η μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, ήδη από το 2015;

3η Επισήμανση: Η Κυβέρνηση υποστηρίζει ότι για πρώτη φορά «ανοίγει» το θέμα του χρέους, ισχυρισμός ανακριβής..
Η Κυβέρνηση η οποία ευθύνεται για την επιβάρυνση της βιωσιμότητάς του, η Κυβέρνηση η οποία καλλιεργούσε ψευδαισθήσεις, με ρεσιτάλ από «τζάμπα παλληκαριές», για «κούρεμα» του χρέους, σήμερα, χωρίς πολιτική «αιδώ», θεωρεί ως επιτυχία την εφαρμογή ρυθμίσεων που συζητούνται από το 2012. Και φυσικά αποσιωπά τη διπλή αναδιάρθρωση – με «κούρεμα» μάλιστα – του χρέους, την επιμήκυνση της λήξης των ομολόγων, τη μείωση των επιτοκίων, τη μείωση των τόκων που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.

4η Επισήμανση: Η Κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα μέτρα είναι μόλις 5,4 δισ. ευρώ.,ενώ είναι τουλάχιστον τα διπλάσια.
Η αλήθεια είναι ότι τα μέτρα αθροίζουν τουλάχιστον στα 12 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση ήδη εφαρμόζει μέτρα ύψους 1,4 δισ. ευρώ για το 2015 και 2,2 δισ. ευρώ για το 2016. Έχει συμφωνήσει στη λήψη νέων μέτρων ύψους 5,4 δισ. ευρώ, αρκετά από τα οποία ενσωματώνονται στο παρόν Σχέδιο Νόμου, και σε πρόσθετα, «προληπτικά μέτρα», ύψους 3,5 δισ. ευρώ.

5η Επισήμανση: Η Κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν θα χρειαστούν πρόσθετα «προληπτικά μέτρα».Θα διαψευστεί και εδώ.
Μα αν είναι έτσι, τότε γιατί αυτά είναι ποσοτικοποιημένα; Για εμάς είναι σαφές: οφείλεται, κυρίως, στη σύνθεση των δημοσιονομικών μέτρων. Αυτό το μίγμα δημοσιονομικής πολιτικής έχει αποδειχθεί, από το 1ο Μνημόνιο, οικονομικά αναποτελεσματικό και κοινωνικά άδικο.Και θα συνεχίει να είναι.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline