Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  09:00:03

Κανένας δεν συμπονά τον ευαίσθητο υπουργό κ. Χρ. Σπίρτζη. Από τον «πόνο ψυχής» για τα 14 αεροδρόμια στη «βαριά καρδιά» για το Ελληνικό. Παραμένει υπουργός, αν και δηλώνει ότι το τίμημα είναι σχεδόν ένα δις, ενώ αξίζει τρία δις. Κύριο

Σπίρτζης καταγγελτικός, υπονοεί μεγάλο σκάνδαλο από το Μαξίμου και το ΤΑΙΠΕΔ: «Το τίμημα για το Ελληνικό έπρεπε να ήταν πολλαπλάσιο». Δεύτερη βαρύτερη καταγγελία, μετά από εκείνη για την όλη διαδικασία πώλησης-ιδιωτικοποίησης.

Διαφορετική και με πολλαπλάσιο τίμημα, τουλάχιστον τριπλάσια έπρεπε να είναι η διαδικασία πώλησης του Ελληνικού. Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και πρόσθεσε ότι είναι προφανές ότι άποια πράγματα η κυβέρνηση τα έκανε με βαριά καρδιά για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Σε συγκεκριμένο ερώτημα αν το τίμημα των 915 εκατ. ευρώ είναι χαμηλό ο κ. Σπίρτζης απάντησε: «Και βέβαια είναι χαμηλό. Μπαίνει θέμα για αυτό; Γιατί δεν ρωτάτε τον εισαγγελέα που κάνει έρευνα γι' αυτό;».

Στην επισήμανση ότι ρωτάται ο υπουργός που έλεγε ότι το τίμημα θα έπρεπε να είναι 3 δισ. και τώρα συμφωνεί με τα 915 εκατ. ο κ. Σπίρτζης ανέφερε: «Ο υπουργός και με την ιδιότητα του προέδρου του ΤΕΕ έλεγε ότι το τίμημα έπρεπε να είναι 3 δισ. και το λέω και σήμερα. Έπρεπε να είναι 3 δισ. Η διαφορά με τη διαπραγμάτευση που έγινε, προσπαθήσαμε να το φέρουμε μέσω υποχρεώσεων του παραχωρησιούχου με υποδομές. Η ομάδα που χειρίστηκε αυτή τη διαπραγμάτευση από την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή ο Αλέκος Φλαμπουράρης και η ομάδα που έκανε πέτυχε πάρα πολλά πράγματα».

Οπως ανέφερε ο κ. Σπίρτζης, «...Από αυτά που έχω πει στο παρελθόν δεν παίρνω πίσω ούτε μία λέξη. Το Ελληνικό έπρεπε να αξιοποιηθεί διαφορετικά κατά τη γνώμη μου και όχι με αυτές που έχει επιλέξει το ΤΑΙΠΕΔ. Έπρεπε τα χρήματα που θα ζητούσαμε για το Ελληνικό, σύμφωνα με την εκτίμηση που είχαμε κάνει, να είναι πολλαπλάσια, για να πάνε στην εξυπηρέτηση του χρέους, γιατί αυτά τα χρήματα δεν έρχονται στη χώρα πηγαίνουν στην εξυπηρέτηση του χρέους.

Έπρεπε ο σχεδιασμός να γίνει από το κράτος και όχι από τον επενδυτή».
Και πρόσθεσε: «Εμείς βρήκαμε έναν διαγωνισμό ολοκληρωμένο, με συγκεκριμένο τίμημα, με συγκεκριμένες προβλέψεις και αυτό που έγινε μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και σ' αυτό και στο διαγωνισμό για τα αεροδρόμια ήταν να βελτιώσουμε όσο μπορούσαμε τους όρους του διαγωνισμού που βρήκαμε ολοκληρωμένο».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline