Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:15:00

Μάκης Σκλαβενίτης και Στάθης Καρέλιας οι καλύτεροι Ελληνες εργοδότες, σύμφωνα με αξιολόγηση των νέων. Ποιές είναι οι άλλες εταιρείες. Κύριο

Οι δέκα πολυεθνικές που δίνουν τους υψηλότερους μισθούς και μπόνους σε διεθνή κλίμακα.

Η έρευνα «Καριέρα & Γενιά Υ» ανέδειξε την Coca-Cola Τρία Έψιλον στη 2η θέση μεταξύ των καλής φήμης εταιρειών που δραστηριοποιούνται και απασχολούν εργαζομένους στη χώρα μας, με ελληνικές πρωτιές τον Γεράσιμο Σκλαβενίτη και τον Στάθη Καρέλια των ομώνυμων ομίλων. Δύο επιχειρήσεις με μεγάλο κοινωνικό χαρακτήρα, υψηλή ποιότητα εργασιακών, οικον0μικών και ανθρώπινων δεσμών και σχέσεων, μέσα σε ένα επίζηλο κλίμα αλληλεγγύης.

Καθοριστικός παράγοντας για την προτίμηση αυτή αποτελούν οι ευκαιρίες καριέρας και εξέλιξης που δίνει η εταιρεία στους ταλαντούχους νέους της χώρας μας καθώς και η συνεχής επένδυση στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού.

Η εταιρεία βρίσκεται ανάμεσα στους σημαντικότερους εργοδότες της χώρας, με 1.500 εργαζόμενους συνολικά ανά την Ελλάδα, από τους οποίους το 40% ανήκει στη Γενιά Υ. Μέσα από μία σειρά προγραμμάτων, με κορυφαίο το Graduate Trainee Program δίνει στους νέους την ώθηση, τα κατάλληλα εργαλεία και το περιβάλλον, για να αναπτύξουν το ταλέντο και τις δεξιότητές τους, ώστε να εξελιχθούν επαγγελματικά. Για 26 χρόνια το Graduate Trainee Program προσελκύει νέους αποφοίτους δίνοντάς τους την ευκαιρία να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους ως εργαζόμενοι στην Coca Cola 3E. Περισσότεροι από 150 απόφοιτοι του προγράμματος έχουν ξεκινήσει έτσι την επαγγελματική τους πορεία και έχουν εξελιχθεί αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης, τόσο μέσα στην εταιρεία αλλά και ευρύτερα στον Όμιλο Coca-Cola Hellenic.

Η Σοφία Κάντα, HR Director της Coca-Cola Τρία Έψιλον για την Ελλάδα και την Κύπρο, ανέφερε σχετικά: «Είμαστε περήφανοι για την προτίμηση της νέας γενιάς στην εταιρεία μας, για μία ακόμη χρονιά. Η διάκριση αυτή αποτελεί αναγνώριση της δέσμευσής μας στη συνεχή ανάπτυξη και εξέλιξη των εργαζομένων μας. Οι άνθρωποί μας είναι η βάση για την επιτυχία μας και η έμπνευση για το μέλλον μας. Χαιρόμαστε που είμαστε σε θέση να προσελκύουμε και να διατηρούμε στην Ελλάδα τους απόφοιτους και τους νέους της χώρας μας, δίνοντάς τους ευκαιρίες να αξιοποιήσουν τα προσόντα και τις ικανότητές τους και να αισιοδοξούν για το μέλλον τους.»

Η έρευνα «Καριέρα και Γενιά Υ» διεξήχθη από το Εργαστήριο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του
Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το kariera.gr, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά (Απρίλιος-Μάιος 2016). Έλαβαν μέρος 5.208 νέοι της γενιάς Υ (γεννημένοι μεταξύ 1980 και 2000), ηλικίας 18-35 ετών, φοιτητές και απόφοιτοι ΑΕΙ / ΑΤΕΙ από όλη την Ελλάδα. Στόχος της, ήταν να αναλύσει τις τάσεις των νέων της Γενιάς Υ ως προς τις προτεραιότητες και τους στόχους που θέτουν για την επαγγελματική τους πορεία, να μελετήσει την επίδραση της κρίσης στην καριέρα τους, να αποτυπώσει τι προσδοκούν από την εργασία τους, ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο «ιδανικός» εργοδότης και σε ποιες εταιρείες επιθυμούν να εργαστούν.

Οι εταιρείες που αναδείχθηκαν κατά σειρά προτίμησης είναι οι εξής:

1. Google
2. Coca – Cola Τρία Έψιλον
3. Super Market Σκλαβενίτης
4. Όμιλος ΟΤΕ
5. P&G Hellas
6. Καπνοβιομηχανία ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε.
7. Ελληνικά Πετρέλαια
8. Microsoft Hellas
9. Nestlē Hellas S.A.
10. ΕΛΑΪΣ- UNILEVER HELLAS Α.Ε.
Η... ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ

Αυτές είναι οι 10 εταιρείες που δίνουν τους υψηλότερους μισθούς

Συνδυάζοντας τα δεδομένα που συγκέντρωσε από 600 εργαζόμενους με προϋπηρεσία λιγότερη από τρία έτη, η ιστοσελίδα Emoulment.com δημιούργησε μια αναλυτική λίστα με τις αποδοχές εταιρειών. Η έρευνα αφορούσε όλων των ειδών τις θέσεις εργασίας, και σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτές είναι οι εταιρείες που δίνουν τα περισσότερα χρήματα ή επιπλέον αποδοχές σε είδος.

1. AMAZON
Το προσωπικό της Amazon είναι το πιο καλοπληρωμένο, καθώς ο μέσος όρος των ετήσιων αποδοχών φτάνει τα 109.000 δολάρια με 22.000 επιπλέον δολάρια μπόνους. Όμως η εταιρεία διατηρεί μια φήμη κακομεταχείρισης και σκληρής αντιμετώπισης των εργαζομένων της κυρίως στις αποθήκες.

2. APPLE
Αποτελεί τη μόνη εταιρεία μαζί με την Amazon που προσφέρει εξαψήφιες αποδοχές στους νέους εργαζόμενους, ήτοι 104.000 δολάρια το χρόνο. Μαζί με το μέσο μπόνους των 16.000 δολαρίων, οι συνολικές ετήσιες αποδοχές φτάνουν τα 120.000 δολάρια. Όχι κι άσχημα.

3. GOOGLE
Βρίσκεται ψηλά στις περισσότερες λίστες με τους πιο καλοπληρωμένους εργαζόμενους καθώς προσφέρει εξαιρετικά καλούς μισθούς αλλά και πολλές άλλες παροχές σε δώρα και υπηρεσίες. Όμως δεν βρίσκεται στην κορυφή των μεγαλύτερων μισθών. Ένας νέος που θα ξεκινήσει να εργάζεται στην Google θα αμείβεται ετησίως με 86.000 δολάρια, ενώ τα μπόνους φτάνουν περίπου τα 20.000 δολάρια.

4. CISCO SYSTEMS
Ακόμη μια αμερικάνικη εταιρεία με γενναίους μισθούς στους νέους εργαζόμενους. Ο μέσος μισθός φτάνει τα 67.000 δολάρια το χρόνο, και τα μπόνους τα 1.000 δολάρια.

5. ORACLE
Η εταιρεία του Λάρι Έλισον είναι γνωστή για τους μεγάλους της μισθούς αλλά όχι και για τα γενναία μπόνους στους νέους εργαζόμενους. Ο μέσος μισθός φτάνει τα 67.000 δολάρια ετησίως, ενώ δεν προβλέπεται κανένα έξτρα μπόνους στην αρχή.

6. MICROSOFT
Ο τεχνολογικός κολοσσός δίνει ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσό σε όσους νέους ξεκινούν να εργάζονται εκεί. Ο μέσος μισθός σε ετήσια βάση είναι στα 58.000 δολάρια, ενώ τα μπόνους είναι περίπου 9.000 δολάρια.

7. TELEFONICA
Η ισπανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών είναι η πρώτη μη αμερικανική στη σχετική λίστα. Ο μέσος μισθός των νέων εργαζόμενων φτάνει περίπου τα 45.000 δολάρια, ενώ τα μπόνους είναι στα 4.000 δολάρια.

8-9. ORANGE ΚΑΙ IBM
Καμία από τις δύο εταιρείες δεν δίνει μπόνους στους νέους εργαζόμενους, ενώ ο μέσος μισθός ενός καινούριου υπαλλήλου φτάνει περίπου τα 54.000 δολάρια ετησίως.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline