Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  11:09:30

Οι περικοπές στις επικουρικές

Σκληρό δίμηνο περικοπών για τις επικουρικές συντάξεις που αφανίζονται τελικά. Αύγουστος και Σεπτέμβριος το δίμηνο της δοκιμασίας, παράλληλα με τους φόρους εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ.

Στελέχη του ΕΤΕΑ εκτιμούν ότι οι πρώτες μειώσεις θα αφορούν περίπου 10.000-15.000 συνταξιούχους, οι οποίοι θα υποστούν περικοπές 8%-10% στο καθαρό ποσόν της επικουρικής τους σύνταξης. Διαβεβαιώσεις που συνήθως δεν τηρούνται. Οι μεγάλες μειώσεις σε πολύ περισσότερους συνταξιούχους θα επιβληθούν με τη σύνταξη του Σεπτεμβρίου, καθώς εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός του συνόλου των συντάξεων που καταβάλει το ΕΤΕΑ και θα υπάρχει πλήρης επιβολή των μειώσεων.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε χθες ο κ. Κατρούγκαλος, το ποσό που θα λάβει ο συνταξιούχος τον Σεπτέμβριο θα αντιστοιχεί στο οριστικό ποσό της επικουρικής του σύνταξης, ενώ τους υπόλοιπους τρεις μήνες ( Οκτώβριος- Δεκέμβριος ) θα παρακρατηθούν και τα αναδρομικά ποσά, καθώς οι περικοπές. Ισχύουν απο τον Ιούνιο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline