Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  03:32:20

Αλεξιάδης: Στον Κεράνη από Σεπτέμβριο

Οριστική φαίνεται η μετεγκατάσταση του υπουργείου Οικονομικών στο επί 18 χρόνια κενό κτίριο γραφείων που στο παρελθόν στέγαζε τις αποθήκες της καπνοβιομηχανίας Κεράνη, επί της Λ. Θηκών, στο ύψος του Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Πριν από λίγες ημέρες, οι υπηρεσίες του υπουργείου πσρέλαβαν το ακίνητο από την ιδιοκτήτρια Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, προκειμένου να προχωρήσουν στις απαιτούμενες εργαςίες διαμόρφωσης των εσωτερικών χώρων. Απώτερος στόχος είναι να ξεκινήσει η μετεγκατάσταση εντός του Σεπτεμβρίου. Στοίχημα με τον χρόνο αλλά και την αποφασιστικότητα του υπουργού αναπληρωτή οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη.

Θα το κερδίσει; Σημειωτέον ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο γραφείων, το οποίο προσφέρει επιφάνεια 42.300 τ.μ. Μπορεί να φιλόξενήσει έως 2.300 εργαζόμενους και διαθέτει 506 θέσεις στάθμευσης, ενώ η διοίκηση της Πανγαίας αναφέρει ότι πρόκειται για το δεύτερο ποιοτικότερο ακίνητο του χαρτοφυλακίου της μετά το Κτίριο Καρελλά, που ολοκληρώθηκε προ διετίας και φιλοξενεί τα νέα γραφεία της COSMOTE.

Το 2014, το κτίριο πωλήθηκε από το Δημόσιο στην Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού πώλησης και επαναμίσθωσης ακινήτων που πραγματοποίηςε το ΤΑΙΠΕΔ. Έκτοτε, το Δημόσιο καταβάλλει ετησίως και για τα επόμενα 20 χρόνια μηνιαίο ενοίκιο ύψους 221.000 ευρώ ( 2.65 εκατ. ευρώ ετησίως ), χωρίς μάλιστα να υπολογίζεται και το κόστος των παγίων, των οργανισμών κοινής ωφέλειας και της δαπάνης ασφάλισης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline