Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:22:25

Με 100 εκατ. δολάρια ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποχωρεί από ισχυρός μέτοχος και επικεφαλής της Aegean Marine Petroleum Network, που είναι εισηγμένη στη Νέα Υόρκη. Διατηρεί άλλα τμήματα της αυτοκρατορίας του. Κύριο

Την πώληση του 22% των μετοχών που κατέχει στην εταιρεία εφοδιασμού καυσίμων Aegean Marine Petroleum Network, που είναι εισηγμένη στη Νέα Υόρκη, αποφάσισε ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Μελισσανίδης. Τις μετοχές θα τις αγοράσει η ίδια η εταιρεία, καταβάλλοντας περισσότερα από 99 εκατομμύρια δολάρια.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μια ανεξάρτητη επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου της Aegean Marine έδωσε την έγκριση της για την επαναγορά των 11.303.031 μετοχών της εταιρείας που κατέχει ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Όπως αναφέρει η naftemporiki.gr, οι μετοχές θα αποκτηθούν στην τιμή των 8,81 δολ ανά μετοχή, στη βάση της τιμής κλεισίματος της 16ης Αυγούστου του τρέχοντος έτους. Το σύνολο των μετοχών αντιπροσωπεύει το 22% του μετοχικού κεφαλαίου της Aegean Marine Petroleum.

Εδώ να επισημάνουμε πως σύμφωνα με το ετήσιο δελτίο της Aegean, βασικοί μέτοχοι της εταιρείας τον Απρίλιο του 2016 ήταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης με 22%, ο Peter Georgiopoulos με 10,8%, η Sencest management με 9,6% και η 12 West Capital management με 8,9%.

Σε συνέχεια της εξέλιξης αυτής ο κ. Μελισσανίδης θα παραιτηθεί από τη θέση του Head of Corporate Development στην Aegean άμεσα, ωστόσο θα παραμείνει στην εταιρεία εκτελώντας χρέη συμβούλου.
Επιχειρηματική σταδιοδρομία

Ξεκίνησε τις επιχειρησιακές του δραστηριότητες με μια σχολή οδηγών στον Κορυδαλλό, το 1975. Το 2000 ίδρυσε την Aegean Marine Petroleum. Η Aegean είναι μια μεγάλη εταιρεία πετρελαίου, αλλά και ναυτιλίας στην Ελλάδα και έχει παγκόσμια παρουσία σε 25 αγορές. Η εταιρεία προμηθεύεται το προϊόν από διάφορες πηγές (όπως τα διυλιστήρια, παραγωγούς πετρελαίου και εμπόρους) και μεταπωλεί σε όλους τους μεγάλους εμπορικούς τομείς της ναυτιλίας καθώς και κορυφαίες γραμμές κρουαζιέρας. Το 2015 εμφανίσθηκε ανάμεσα στους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο με περιουσία 3-4 δισεε. δολάρια

=Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό ξεκίνησε από τον Ιωνικό Νικαίας στο μπάσκετ και ήταν αντιπρόεδρος του συλλόγου το 1984. Ασχολήθηκε και με το ποδόσφαιρο και την ΑΕΚ το 1992, όταν έγινε ιδιοκτήτης μαζί με τον Γιάννη Καρρά και πρόεδρος του συλλόγου. Την επόμενη χρονιά πρόεδρος ήταν ο Καρράς και επέστρεψε πάλι στην προεδρία της Α.Ε.Κ. το 1994 για να αποχωρήσει τελικώς και από την ιδιοκτησία το 1995.

Την περίοδο 1998 - 1999 διετέλεσε πάλι πρόεδρος της ομάδας, υπό την ιδιοκτησία της ENIK Group.
Το καλοκαίρι του 2013, ενώ η ΑΕΚ υποβιβάστηκε αρχικά στη Β' και στη συνέχεια στη Γ' κατηγορία, λόγω πτώχευσης της ΠΑΕ, ο Μελισσανίδης επέστρεψε στα κοινά του συλλόγου και κατόρθωσε να την ανεβάσει δύο κατηγορίες, να την επαναφέρει στις παλαιές δόξες της και να προωθήσει τη δημιουργία του νέου ποδοσφαιρικού σταδίου στη Νέα Φιλαδέλφεια..

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline