Τρίτη 16 Απριλίου 2024  23:38:35

Με νέες επιβαρύνσεις ο προϋπολογισμός του 2018

Το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού κατατίθεται στις 6 το απόγευμα στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη και περιλαμβάνει νέες και σημαντικές επιβαρύνσεις για τους φορολογούμενους.

Σημαντικές επιβαρύνσεις για τους φορολογουμένους φέρνει το σχέδιο του νέου κρατικού προϋπολογισμού με μέτρα συνολικό ύψος 2,5 δισεκ. ευρώ. Το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού 2018 κατατίθεται στις 6 το απόγευμα στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

Με τουλάχιστον 12 νέα μέτρα και περικοπές η κυβέρνηση προϋπολογίζει επιπλέον 1,15 δισ. ευρώ στο σκέλος των φόρων και άλλα 1,4 δισ. ευρώ από περικοπές δαπανών, με «θύματα» και πάλι τα μεσαία στρώματα.

Στον προϋπολογισμό προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα μεταξύ 2,4% και 2,5% για το 2017 υπερβαίνοντας τον στόχο κατά περίπου 0,7 μονάδες. Για το 2018, προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα 3,7%, δηλαδή πάνω από τον δύσκολο στόχο του 3,5%.

Μεταξύ των μέτρων που προβλέπονται είναι η κατάργηση της έκπτωσης των ιατρικών δαπανών, η περαιτέρω αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η εφαρμογή αντικινήτρων για πρόωρη συνταξιοδότηση, η περικοπή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, η εφαρμογή ειδικού τέλους διανυκτερεύσεων, η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα υπόλοιπα 32 νησιά του Αιγαίου και οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline