Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:40:49

Καλπάζουν μόνο στην Ελλάδα οι τιμές στα καύσιμα, δυσανάλογες με τις διεθνείς αυξήσεις στο αργό. Κύριο

Για άλλη μια φορά τα κυκλώματα κερδοσκοπίας και αυθαιρεσίας-από το Κράτος και τα διυλιστήρια έως τη διακίνηση και τα βενζινάδικα-σε οργασμό ασυδοσίας, κλοπών, γενικής ανομίας.

Εάν όχι οι πάντες, πολλοί παράγοντες του κυκλώματος των καυσίμων(πετρέλαια, βενζίνες) κερδοσκοπούν, κλέβουν τους καταναλωτές, τον ΦΠΑ, νοθεύουν ασύστολα κλέβουν το Κράτος συχνά.. Μεγάλο καθεστώς ασυδοσίας.
Καλπάζουν έτσι μόνο στην Ελλάδα οι τιμές στα καύσιμα τόσο πολύ και αδικαιολόγητα. Δυσανάλογες νέες τιμές, καθημερινά σε όλη την Ελλάδα με τις διεθνείς αυξήσεις στο αργό πετρέλαιο.

Το «ράλι», μικρό ακόμα, στις διεθνές τιμές του αργού πετρελαίου βάζει φωτιά στην τσέπη των ιδιοκτητών ΙΧ και φορτηγών στην Ελλάδα, , αφού αυξάνεται η τιμή των καυσίμων συχνά ως πρόσχημα , ως ευκαιρία κερδοσκοπίας..
Τουλάχιστον 6-7 λεπτά ανά λίτρο στην τιμή της αμόλυβδης και άλλα τόσα στην τιμή του πετρελαίου κίνησης έχει «κοστίσει» μέχρι τώρα αυτό το «ράλι».

Μέσα σε ένα τρίμηνο η τιμή του «μαύρου χρυσού» έχει ανατιμηθεί κατά περίπου 8,93%, ενώ αποκαλυπτικά είναι και τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που κατατάσσουν την Ελλάδα στην τρίτη θέση, πίσω από την Ολλανδία και την Ιταλία, ως προς την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, η μέση τιμή της οποίας διαμορφώθηκε στα 1,587 ευρώ/λίτρο. Με μεγαλύτερη αύξηση σε πολλά νησιά και παραμεθόριες περιοχές, που προσεγγίζει τα δυο ευρώ το γαλλόνι. Με αυξήσεις, που εντυπωσιάζουν και δεν δικαιολογούνται, αυξήσεις αυθαίρετες και κυμαινόμενες στο χώρο της Αττικής ή κοντά σε διυλιστήρια ακόμα.

Τα επίσημα στοιχεία του παρατηρητηρίου τιμών:
• 01/01: 1,538 ευρώ η αμόλυβδη και 1,308 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης
• 01/02: 1,553 ευρώ η αμόλυβδη και 1,327 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης
• 01/03: 1,527 ευρώ η αμόλυβδη και 1,308 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης
• 01/04: 1,549 ευρώ η αμόλυβδη και 1,319 το πετρέλαιο κίνησης
• 01/05: 1,58 ευρώ η αμόλυβδη και 1,354 το πετρέλαιο κίνησης
• 09/05: 1,593 ευρώ η αμόλυβδη και 1,367 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης
Τα στοιχεία της Κομισιόν

komision90

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline