Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019  16:48:56

Αμετανόητοι κλέβουν στις πλούσιες Κυκλάδες όλο το χρόνο ΦΠΑ και Κράτος. Απρόσμενη έφοδος της ΑΑΔΕ σε Μύκονο, Σαντορίνη, Νάξο έβγαλε λαυράκια παρανομίας. Κύριο

Τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ εντόπισαν αμέσως 156 παραβάσεις – Πολλοί οι ασυνείδητοι επαγγελματίες στα πλούσια νησιά με τεράστια έσοδα και κύκλους εργασιών- Φούρνος-ζαχαροπλαστείο με εισπράξεις 20.000 ευρώ την ημέρα δεν έκοβε καν αποδείξεις.

Βροχή τα πρόστιμα και τα λουκέτα σε ασυνείδητους και φοροκλέπτες επιχειρηματίες, που λένε ότι αιφνιδιάστηκαν και δεν περίμεναν τέτοιο καιρό ελέγχους .

Τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ εντόπισαν 156 παραβάσεις - Φούρνος με εισπράξεις 20.000 ευρώ την ημέρα δεν έκοβε αποδείξεις
Λουκέτα και δυσφήμιση (πριν καλά-καλά ξεκινήσει για τα καλά η προσοδοφόρα τουριστική περίοδος) ήταν η ποινή για δεκάδες επιχειρήσεις σε Μύκονο, Σαντορίνη και Νάξο, καθώς πιάστηκαν στους ελέγχους συνεργείων της ΑΑΔΕ την Πρωτομαγιά.

Η εξόρμηση της εφορίας έγινε με εφοριακούς που μεταφέρθηκαν από τις Δ.Ο.Υ. Ρόδου και Σύρου, που δεν βγήκαν να πιάσουν «τον Μάη», αλλά φοροφυγάδες. Στο τριήμερο από 30/4 έως 2/5 εντοπίστηκαν 156 παραβάσεις.

Συγκεκριμένα, στη Σαντορίνη καταγράφηκαν 93 παραβάσεις σε 26 επιχειρήσεις, από συνεργείο ελεγκτών της Δ.Ο.Υ. Ρόδου. Στις 5 από αυτές (ανάμεσά τους ένα ασιατικό εστιατόριο και το κέντρο διασκέδασης ΜΑΜΟΥΝΙΑ και άλλα) επεβλήθηκε 48ωρο «λουκέτο», επειδή διαπιστώθηκαν πάνω από 10 παραβάσεις σε κάθε μια.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, μόνον σε έναν φούρνο στα Φηρά, ο ημερήσιος τζίρος του υπολογίστηκε πως φτάνει στις 20.000 ευρώ . Οι εφοριακοί έθεσαν το κατάστημα υπό παρακολούθηση παίζοντας υποτίθεται τάβλι απέναντι από αυτό και έκαναν έφοδο όταν διαπίστωσαν πως οι πελάτες έβγαιναν χωρίς απόδειξη.

Στο ασιατικό εστιατόριο επίσης διαπιστώθηκε πως όχι μόνον δεν είχε ανοίξει την ταμειακή μηχανή για να κόβει αποδείξεις, αλλά την είχε και ...σκεπασμένη για να μην σκονίζεται. Όπως διαπιστώθηκε, δεν είχε κόψει ούτε μια απόδειξη.

Στη Μύκονο εντοπίστηκαν 12 επιχειρήσεις με 62 παραβάσεις συνολικά και σε μία επεβλήθη χρηματική κύρωση 1000 ευρώ (εστιατόριο και ενοικιαζόμενα δωμάτια). Επίσης στη Νάξο επεβλήθη πρόστιμο 1.380 ευρώ επειδή δεν εξέδωσε 16 αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα