Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  06:27:42

«Αγωνία» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για περικοπές συντάξεων και νέο ΕΝΦΙΑ, που θα... ψηφίσουν πρόθυμα. Κοφτός ο Τσακαλώτος. Κύριο

Καμμία διαφοροποίηση από κανένα και καμμία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στα νέα σκληρα μέτρα και προαπαιτούμενα, τα οποία θα ψηφίσουν πειθαρχικότατα μαζί με τους ΑΝΕΛ.

Γκρίνια και « κριτική» για την τιμή των όπλων και για απλή εσωτερική εκτόνωση-ψυχοθεραπεία μπροστά στην αγανάκτηση του κόσμου, που αντιμετωπίζουν ως δειλοί και άβουλοι εθνικοί αντιπρόσωποι..Υποσχέσεις για «κοινωνικές παροχές « και μικροεπιδόματα- χαρτζηλίκια από τους Χουλιαράκη και Φωτίου.

Η επιβάρυνση με τον νέο, βαρύτερο ΕΝΦΙΑ στους ιδιοκτήτες μεσαίων και μικρών ιδιοκτησιών σε ανάλογες περιοχές και συνοικίες(που έχουν αναστατωθεί) , αλλά οι μεγάλες περικοπές και μειώσεις από 1.1.2019 σε 'όλες τις συντάξεις(κύριες, επικουρικές, εφάπαξ), αποτέλεσαν τα δύο βασικά θέματα που απασχόλησαν την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Με γκρίνια, αγωνία αλλά και εύκολη υποταγή.

«Αγωνία» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για περικοπές συντάξεων και νέο ΕΝΦΙΑ, που θα... ψηφίσουν πρόθυμα. Κοφτός ο Τσακαλώτος απέκλεισε κάθε συζήτηση στα θέματα αυτά, δηλαδή ως αμφισβήτηση των υποχρεώσεων που έχουν υπογράψει κανονικά από την Κυβέρνηση, τον ίδιο και τον κ.Τσίπρα..

Καμμία τελικά δεν υπήρξε διαφοροποίηση από κανένα και καμμία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στα νέα σκληρά μέτρα και προαπαιτούμενα, τα οποία θα ψηφίσουν πεθαρχικότατα μαζί με τους ΑΝΕΛ. Γκρίνια και « κριτική» για την τιμή των όπλων και για απλή εσωτερική εκτόνωση-ψυχοθεραπεία μπροστά στην αγανάκτηση του κόσμου, που αντιμετωπίζουν ως δειλοί και άβουλοι εθνικοί αντιπρόσωποι.

Ο υπουργός των Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξερχόμενος από την αίθουσα της Γερουσίας και ερωτηθείς αν συζητάει με τους θεσμούς την άρση του μέτρου, απάντησε κατηγορηματικά:
«Ήμουν περιεκτικός και συνοπτικός. Εγώ τους είπα αυτό: Δεν είναι της ώρας αυτά να τα συζητήσουμε»! Δηλαδή θα τα εφαρμόσουμε κανονικά, όπως είναι υποχρεωμένοι.

Στο επίκεντρο ο ΕΝΦΙΑ

Σε ο,τι αφορά στο θέμα του ΕΝΦΙΑ ο κ. Τσακαλώτος εξήγησε ότι στο 67% των ιδιοκτητών ακινήτων το ποσό επιβάρυνσης ΕΝΦΙΑ θα μείνει ίδιο. Αντιθέτως, το 15% των ιδιοκτητών θα υποστεί αύξηση. Σε αυτό περιλαμβάνται τουριστικές περιοχές και κοσμοπολίτικα νησιά αλλά και... λαϊκές γειτονιές. Η επιβάρυνση θα αγγίξει τα 20€ το χρόνο. Μείωση, θα δει το 18% των ιδιοκτητών ακινήτων.
Ουδέν νεότερο για το χρέος
Τέλος, σε ό,τι αφορά στις διαπραγματεύσεις για το χρέος, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως θα ήταν θετική έκβαση μια επιμήκυνση 10 χρόνια. Αυτό είναι που προτείνουν οι υπόλοιποι θεσμοί, είπε, πλην της Γερμανίας.

Χουλιαράκης: Ερχονται φοροελαφρύνσεις και παροχές

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ενημερώνοντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έσπευσε να διευκρινίσει τις προαναγγελίες του Αλέξης Τσίπρα για παροχές.
Οπως είπε, το υπερπλεόνασμα του 2019 θα πάει 100% σε φοροελαφρύνσεις για το έτος 2020.
Το 2020 το 75% του υπερπλεονάσματος θα διοχετευτεί σε φορολογικές ελαφρύνσεις και το 25% σε παροχές, ενώ από το 2021 και μετά η κατανομή ελαφρύνσεων και παροχών θα είναι 50-50%.

Επίσης, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νάσος Ηλιόπουλος, ανέφερε ότι κατά τη συμφωνία της 21ης Ιουνίου δεν θα υπάρχει δέσμευση για τον κατώτατο μισθό, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αυξήσεων.
Εξάλλου, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ανακοίνωσε στους βουλευτές ότι στο πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται μία νέα ρύθμιση, η καθιέρωση του στεγαστικού επιδόματος.

Το εν λόγω επίδομα, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά 1.350.000 άτομα και το κόστος του ανέρχεται στα 600 εκατ. ευρώ, συνολικά. Η κ. Φωτίου είπε το επίδομα θα δοθεί σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 24.000 ευρώ και θα κυμαίνεται από 70 ευρώ για ένα άτομο μέχρι και 210 ευρώ για οικογένεια.
Επίσης, η κ. Φωτίου είπε ότι στο πολυνομοσχέδιο θα προβλέπεται η εγγραφή στον ΟΑΕΔ, όλων των δικαιούχων του επιδόματος αλληλεγγύης.

Δυσφορία Φίλη, ήθελε παρών και τον Τσίπρα

Ο Νίκος Φίλης με το «καλημέρα» εξέφρασε την δυσφορία του για το γεγονός ότι συνεκλήθη Επιτροπή Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΕΚΕΠΕ) και όχι Κοινοβουλευτική Ομάδα. Με απλά λόγια, ο πρώην υπουργός ζητούσε να είναι παρών και ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline