Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  23:38:43

Καθησυχαστικός για τον ΕΔΟΕΑΠ

Σε αναστάτωση οι δημοσιογράφοι και γενικά οι άνθρωποι των ΜΜΕ, μετά τη μεγάλη κρίση στον Τύπο, στα κανάλια και από την κυβερνητική πολιτική. Θέμα-κλειδιά ο ασφαλιστικός τους φορέας και οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές.

Ερωτηθείς σχετικά με την προοπτική του ΕΔΟΕΑΠ ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας Τ. Πετρόπουλος διαβεβαίωσε: «Η διάταξη που έχουμε καταθέσει ήδη προς επεξεργασία και προώθηση για ψήφιση είναι μία διάταξη η οποία επιβεβαιώνει ότι ο ΕΔΟΕΑΠ διατηρεί την αυτονομία του, οι συντάξεις υπολογίζονται με βάση τα ισχύοντα στο ΕΤΕΑΕΠ από 1η Ιουλίου και μετά και για αυτό το χρονικό διάστημα -όχι για πριν, επομένως επιβεβαιώνεται με έναν τρόπο πολύ επίσημο και έγκυρο -και από την Κομισιόν, την Ευρωπαϊκή Ενωση και τους δανειστές- το πλαίσιο λειτουργίας τους ΕΔΟΕΑΠ, το οποίο εγγυάται ένα καλό επίπεδο συντάξεων και την καλή λειτουργία του.

Το ζήτημα είναι εκείνοι που διαχειρίζονται τον ΕΔΟΕΑΠ να αντιλαμβάνονται τον σοβαρό ρόλο που έχουν να επιτελέσουν, διότι μιλάμε για την υγεία πολιτών και την επικουρική ασφάλιση ατόμων που ήταν σε άλλους φορείς και πρέπει να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εξασφαλίζονται οι όροι της χορήγησης αυτών των παροχών με τρόπο που επιφέρουν βιωσιμότητα και για το μέλλον και το 2% του τζίρου θα πηγαίνει για την υγεία διότι αυτό το θέμα της υγείας των εργαζομένων στα ΜΜΕ ήταν και το κυρίαρχο κριτήριο για την ύπαρξη του ΕΔΟΕΑΠ».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline