Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Με τις σαχλαμάρες σας χάσαμε 34 δισ. ευρώ

Για το θέμα του Δημόσιου Χρέους, στο οποίο τελικά δεν έγινε καμμία μείωση ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Καλοδεχούμενη οποιαδήποτε παρέμβαση στο χρέος, αναγκαία αλλά όχι ικανή για την ανάπτυξη της οικονομίας όπως τα κάνατε.

Η βιωσιμότητα του χρέους είναι συνδεδεμένη με τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας. Αν η τάση που υπήρχε το 2014 συνεχιζόταν, το ΑΕΠ σήμερα θα ήταν 217 δισ. ευρώ ενώ σήμερα είναι 183 δισ., χάσατε με τις σαχλαμάρες σας 34 δισ. ευρώ τον χρόνο".

Αναφέρθηκε όμως και στο ιδιωτικό χρέος κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι παρέλαβε το ιδιωτικό χρέος στα 85 δισ. ευρώ και σήμερα είναι 131 δισ. ευρώ λόγω της υπερφορολόγησης και του αφανισμού της μεσαίας τάξης.

«Χορεύατε τσάμικο με τους χρυσαυγίτες στο Σύνταγμα»

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα για το δημοψήφισμα είπε: «Δηλώνετε υπερήφανοι για το δημοψήφισμα, ενώ έκλεισαν οι τράπεζες. Μας είπατε τι καλά που τα κάνατε στο δημοψήφισμα. Μόνο που σας διέφυγε ότι, σαν αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και του κλεισίματος των τραπεζών, χρειάστηκε 3η ανακεφαλαιοποίηση. Καταστρέψατε με το δημοψήφισμα αξία του Έλληνα φορολογούμενου περίπου 25 δισ. ευρώ και χορεύατε τσάμικο με τους χρυσαυγίτες στο Σύνταγμα».

Ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι το καλοκαίρι του 2015 εξαπάτησε όλους του αρχηγούς της αντιπολίτευσης λέγοντάς τους ότι δεν θα κάνει εκλογές και μετά από 40 μέρες έκανε εκλογές, με πρώτο τον τότε προσωρινό πρόεδρο της ΝΔ Ευαγ. Μειμαράκη.

 

Πολυμέσα