Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:31:44

Υψηλού ρίσκου η Ελλάδα για τα στελέχη

Ολική επαναφορά στις μνήμες του 2007, στα greek statistics και στη διαπραγμάτευση «κωμωδία» του 2015 έκανε η χώρα λόγω της υπόθεσης Folli Follie, που απειλεί σοβαρά την αξιοπιστία των ελληνικών επιχειρήσεων.


Στελέχη με γνώση του θέματος και πολύχρονη εμπειρία σε θέματα σχέσεων με τους επενδυτές εξηγούν ότι η Ελλάδα και οι επιχειρήσεις της θεωρούνται career risk, καθώς οι επενδύσεις στη χώρα μας είναι υψηλού ρίσκου για τις καριέρες των στελεχών σε μεγάλα ή μικρά επενδυτικά σπίτια. «Αν χάσεις τα χρήματά σου στην Ελλάδα από μια επένδυση που δεν πήγε καλά θα χάσεις και τη δουλειά σου, όταν κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε άλλες αγορές, ακόμη και αν μια επένδυση αποτύχει», σημειώνουν στελέχη, που εκπροσωπούν μεγάλα θεσμικά επενδυτικά «τζάκια» αλλά και funds μεγαλύτερου επενδυτικού ρίσκου. «Κανείς δεν σκέφθεται ότι θα χάσει τη δουλειά του αν μια επένδυση στη Γερμανία, στη Φινλανδία ή στην Ισπανία δεν πάει καλά, αφού κάτι τέτοιο είναι μέσα στο παιχνίδι», εξηγούν στελέχη που είναι σε καθημερινή επαφή με τις αγορές του εξωτερικού.

Η υπόθεση Folli Follie αναβίωσε μνήμες του παρελθόντος και περιπαιχτικά σχόλια για την Ελλάδα από τον τρόπο με τον οποίο οι εποπτικές αρχές αντέδρασαν στην υπόθεση, έως τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία εξασφάλισε την προστασία της.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline