Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  22:51:58

Η εκδοχή της ΔΕΗ για την αγορά στα Σκόπια

Χωρίς ν' απαντάει, ουσιαστικά, στα ουσιώδη ερωτηματικά που προκύπτουν από την αποκάλυψη της εξαγοράς της εταιρίας του αντιπροέδρου του Ζάεφ, και φυσικά χωρίς την παραμικρή αναφορά για το ποιος έδωσε την εντολή ή την έγκριση για την εξαγορά από πλευράς ελληνικού δημοσίου, που είναι ο βασικός της μέτοχος, η ΔΕΗ απαντώντας στις αποκαλύψεις του ΣΚΑΙ, δηλώνει:


«Η απόφαση για την εξαγορά της EDS είναι καθαρά επιχειρηματική απόφαση της ΔΕΗ στο πλαίσιο της στρατηγικής της για επέκταση στην αγορά των Βαλκανίων. Για την επέκταση αυτήν η ΔΕΗ αναζητεί διαρκώς ευκαιρίες σε όλες τις χώρες της περιοχής. Η συγκεκριμένη εταιρεία βεβαίως και ήταν γνωστό ότι ανήκε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Kocho Angjushev, ο οποίος την είχε ιδρύσει το 2012 και την είχε αναπτύξει.

Πρόκειται για μια εταιρεία άριστα οργανωμένη και στελεχωμένη από υψηλότατου επιπέδου προσωπικό. Έχει τεχνογνωσία και εμπειρία στο εμπόριο ηλεκτρικής ενέργειας και παρουσία σε διάφορες χώρες της Βαλκανικής μέσω θυγατρικών. Για την εξαγορά της και τον καθορισμό του τιμήματος προηγήθηκαν πολύμηνη διερεύνηση και τεκμηρίωση από έγκριτους διεθνείς οίκους και ασφαλώς due diligence (οικονομικό, νομικό κ.λπ.).

Το τίμημα είναι ακριβώς 4,8 εκατ. ευρώ, χωρίς καμιά "ουρά'' και χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση για τη ΔΕΗ, και τα χρήματα κατατίθενται σταδιακά, σε συνάρτηση με την τήρηση όλων των όρων της σύμβασης αγοραπωλησίας, σε λογαριασμούς στο όνομα του ιδιοκτήτη, οι οποίοι είναι αποτυπωμένοι στη σύμβαση».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline