Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  23:18:25

Ανήσυχοι αλλά και μαχητικοί γίνονται οι συνταξιούχοι. Μεγάλη συγκέντρωση και γενικό αίτημα «καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ». Και το τρίπτυχο καμία νέα περικοπή σύνταξης- αφολόγητου- ΕΚΑΣ. Κύριο

Επίμονο και μαζικό αίτημα σε όλες τις κατηγορίες των συνταξιούχων η πλήρης κατάργηση του απάνθρωπου νόμου Κατρούγκαλου, την οποία υπόσχεται στο πρόγραμμα της η ΝΔ.

Κλειστή η Σταδίου χθες λόγω συγκέντρωσης περίπου 3.000 συνταξιούχων έξω από το Υπουργείο Εργασίας. Μαζική συμμετοχή αξιοσημείωτη, απαρχή μιας σειράς κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας εν όψει των περικοπών ή όχι και στις παλαιές συντάξεις, με την Κυβέρνηση να τηρεί διφορούμενη στάση, αναμένοντας να πείσει τους Θεσμούς, ειδικότερα τις Βρυξέλλες και τη Γερμανία. Την χθεσινή επιτυχία τ θα ακολουθήσουν δύο άλλες , συγκεκριμένα στις 15 Νοεμβρίου και στις 15 Δεκεμβρίου αντίστοιχα ως μαζική κοινωνική πίεση και κατακραυγή, όπως δηλώνουν οι οργανωτές .

Ανήσυχοι αλλά και μαχητικοί όλο και περισσότερο γίνονται οι συνταξιούχοι. Μέσα σε καθεστώς αγωνίας για νέες περικοπές τον Δεκέμβριο από τις αρχές του 2019 ή έστω με μια εξάμηνη αναβολή. Μεγάλη συγκέντρωση και γενικό αίτημα «καμμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ». Και το τρίπτυχο καμμία νέα περικοπή σύνταξης- αφολόγητου- ΕΚΑΣ .

Επίμονο και μαζικό αίτημα σε όλες τις κατηγορίες των συνταξιούχων η πλήρης κατάργηση του απάνθρωπου νόμου Κατρούγκαλου, την οποία υπόσχεται στο πρόγραμμα της η ΝΔ.

Ειδικότερα, μεταξύ των αιτημάτων τους είναι να αυξηθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ, να μην μειωθεί το αφορολόγητο και να μην περικοπούν το ΕΚΑΣ, τα οικογενειακά επιδόματα και οι συντάξεις χηρείας.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline