Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:07:04

Ο μύθος της καθαράς εξόδου κατά Α.Σαμαρά

Ακόμη, ο πρώην πρωθυπουργός επιχείρησε να αποδομήσει το αφήγημα της καθαρής εξόδου από το Μνημόνιο αλλά και συνολικότερα την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι «μας βομβαρδίζουν κάθε μέρα - ότι "βγήκαμε επί τέλους από το Μνημόνιο" ωστόσο:


-οι αγορές δεν μας δανείζουν,
-το χρηματιστήριο της Ελλάδας καταρρέει,
-τον Προϋπολογισμό μας πρέπει να τον εγκρίνουν οι δανειστές μας μέχρι κεραίας,
-αντί να μας αναβαθμίζουν οι οίκοι αξιολόγησης, απειλούν να μας υποβαθμίσουν, όπως έγινε προχθές με τη Μoody'
-η ανάπτυξη της οικονομίας μας αντί να επιταχύνεται επιβραδύνεται!

Ο κ. Σαμαράς αμφισβήτησε και την αποκλιμάκωση της ανεργίας λέγοντας ότι «αυτό που συμβαίνει είναι ότι φεύγουν μισθωτοί πλήρους απασχόλησης - δηλαδή 8ωρου, πέντε μέρες την εβδομάδα - και στη θέση τους προσλαμβάνονται περισσότεροι "μερικώς απασχολούμενοι" - με τετράωρα ή με δύο μέρες τη βδομάδα!».

Αμφισβήτησε και το πλεόνασμα και το υπερπλεόνασμα λέγοντας ότι οφείλεται στο ότι δεν έχουν εκκαθαριστεί πολλές νέες συντάξεις και πολλές ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου καθώς τα φέσια του δημοσίου αυξάνονται για να υποστηρίξει ότι «όποιος δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του, δεν φτιάχνει "πλεονάσματα", ούτε "υπέρ-πλεονάσματα"... Κρυφά ελλείμματα φτιάχνει! Και κρυφά χρέη σωρεύει».

Ο κ. Σαμαράς, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υποστήριξε ακόμη ότι «Ο Τσίπρας στοίχισε 100 δισεκατομμύρια στη χώρα! Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2015» και επικαλέστηκε τον κ. Ρέγκλινγκ του ESM, και τον κ. Βίζερ, του Euroworking Group, την Τράπεζα Ελλάδος.
Ειδική αναφορά έκανε και στο θέμα του υπερταμείου: «Η Τρόϊκα ζήτησε κι από μας να δημιουργηθεί το περιβόητο "υπερταμείο". Το αρνηθήκαμε κατηγορηματικά ως προσβολή στην χώρας μας. Μετά από λίγο έπαψαν να επιμένουν. Ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ και του το επέβαλαν...Η Τρόικα δεν διανοήθηκε ποτέ να ζητήσει από μας υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια! Ούτε από μας το ζήτησε, ούτε από οποιαδήποτε άλλη χώρα, που μπήκε σε μνημόνιο. Το ζήτησε από το ΣΥΡΙΖΑ και μόνο! Και ο Τσίπρας το υπέγραψε! Και αυτό...».

Τέλος ο κ. Σαμαράς άσκησε κριτική και για το μεταναστευτικό λέγοντας ότι «Είναι αυτοί που άνοιξαν τα σύνορα στις ορδές των λαθρομεταναστών. Και ήλθαν έτσι κοντά στο 1,5 εκατομμύριο τότε! Και αρκετές 10δες χιλιάδες παγιδεύτηκαν τελικά στην Ελλάδα. Και τότε αποκαλύφθηκε ο δήθεν "ανθρωπισμός" και η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ...Στοιβάζονταν σε αληθινά κολαστήρια ανθρωπίνων ψυχών, ειδικά για ανυπεράσπιστα γυναικόπαιδα».

Κλείνοντας ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι «η ΝΔ είναι μόνη εγγύηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί και θα φύγει και ότι η χώρα θα ξαναβρεί τον δρόμο της...Τόσο απλά! Δεν περισσεύει κανείς. Αλλά και δεν χωράνε γκρίνιες, διαγκωνισμοί και επιπόλαιες κουβέντες». Αναφερόμενος στο θέμα των μελλοντικών συνεργασιών ξεκαθάρισε ότι «...με τους ψεύτες και τους συκοφάντες δεν θα συνεργαστούμε! Ποτέ!».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline