Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  14:50:31

Η «καφετέρια κύρους» για πολιτικούς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους έκλεβε συστηματικά ηλεκτρικό ρεύμα. Πρόκειται για την εμβληματική DA CAPO της πλατείας Κολωνακίου. Κύριο

Θα διαταχθεί έρευνα από εισαγγελέα για την απάτη αυτή και επιπλέον θα ερευνηθούν από το ΣΔΟΕ τυχόν προβλήματα στην έκδοση αποδείξεων απόδοση ΦΠΑ, μισθοδοσίες, ασφαλιστικά και ειλικρινείς φορολογικές δηλώσεις.

Το ιδιαιτέρως πολυσύχναστο καφέ στο Κολωνάκι, «στέκι κύρους» για πολλούς πολιτικούς, πρώην υπουργούς και βουλευτές, εκδότες, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες(όχι όλοι οι τελευταίοι με λευκό ποινικό και κοινωνικό μητρώο), πανάκριβο για τον μέσο πολίτη και σημείο συνάντησης των «επιτυχημένων» και της ανώτερης τάξης αποδείχθηκε ευτελές, επιδιδόμενο χυδαίας μορφής κλοπής. Πιάστηκε να έχει υιοθετήσει εδώ και πολλά χρόνια την τακτική της κλοπής ρεύματος από διπλανό κτίριο(και ίσως και με άλλες μεθόδους) με αποτέλεσμα να έχει ελάχιστη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, διαπράττοντας συστηματική απάτη και παράλληλα να αποφεύγει την πληρωμή για ΦΠΑ και διάφορα αναλογικά τέλη..

Σχεδόν μηδενική ημερήσια κατανάλωση ρεύματος έδειχνε το ρολόι της πασίγνωστης καφετέριας DA CAPO που λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια σε κεντρικό σημείο στο Κολωνάκι, όπως και εξακρίβωσαν οι υπεύθυνοι ΔΕΔΔΗΕ, κατόπιν επισταμένων ερευνών στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, το ιδιαιτέρως πολυσύχναστο καφέ φαίνεται πως είχε υιοθετήσει εδώ και πολλά χρόνια την τακτική της κλοπής ρεύματος.

Έπειτα του ελέγχου ο οποίος και διενεργήθηκε στην επιχείρηση ο υπεύθυνος του καταστήματος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος και έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του με την κατηγορία της ρευματοκλοπής, ενώ η υπόθεση οδεύει στον εισαγγελέα.
Παράλληλα με την ειδική έρευνα από εισαγγελέα για την απάτη αυτή , θα ερευνηθούν από το ΣΔΟΕ τυχόν προβλήματα στην έκδοση αποδείξεων απόδοση ΦΠΑ, μισθοδοσίες , ασφαλιστικά και ειλικρινείς φορολογικές δηλώσεις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline