Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  12:18:33

Ολοι οι φόροι που θα καταργήσει ή θα μειώσει η Νέα Δημοκρατία

Δραστική παρέμβαση στους υπέρογκους φόρους που βαραίνουν την ελληνική οικονομία και δεν επιτρέπουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης σχεδιάζει η Νέα Δημοκρατία.

Σε ομιλία του στο ATHENS LAW FORUM ΟΝ ΤΑΧΑΤΙΟΝ, ο Στυλιανός Πέτσας, διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρθηκε αναλυτικά στις παρεμβάσεις που σχεδιάζει η Νέα Δημοκρατία:

-1.Ο φόρος στις επιχειρήσεις θα πάει στο 20%, από 29% που είναι σήμερα
-2.Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κατά 30%
-3.Θα καταργηθεί τελείως ο φόρος στο κρασί
-4.Θα αυξηθεί το οριο υπαγωγής στον ΦΠΑ στις 25.000 ευρώ από 10.000 που είναι σήμερα
-5,Θα καθιερωθεί εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής στα φυσικά πρόσωπα στο 9%, από 22% που είναι σήμερα.
-6.Θα καθιερωθεί νέα, προοδευτική, φορολογική κλίμακα με ανώτατο φορολογικό συντελεστή πολύ χαμηλότερο από τον σημερινό που φτάνει το 55%, με σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
-7.Σχεδιάζεται μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κύριας σύνταξης στο 15%, από 20% που είναι σήμερα, σταδιακά στο βάθος της τετραετίας.
-8.Προωθείται μείωση του ΦΠΑ με καθιέρωση δύο συντελεστών 11% και 22%, από 13% και 24% σήμερα. Ειδικά για το τουριστικό πακέτο, στόχος είναι να πέσει στο 11%, με άμεση προτεραιότητα την εμείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% από το 24% που είναι σήμερα.
-9.Επίσης προβλέπεται κατάργηση του φόρου διαμονής στα ξενοδοχεία και στα καταλύματα που ισχύει από φέτος.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline