Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  02:41:58

Ετσι φτιάχνουν τα «πλεονάσματα»... Δύο χρόνια ούτε 1 ευρώ ή ψίχουλα από τα κρατικά ταμεία για Πυροσβεστική, Αστυνομία. Δικαστήρια και νέες Φυλακές, κοινωνικές δράσεις, Πολιτισμό, Αθλητισμό. Κύριο

«Το αποτέλεσμα των ανωτέρω επιλογών είναι ότι η χώρα μας δεν ξοδεύει ούτε 1 ευρώ για στέγαση και ανάπτυξη χώρων κοινής ωφέλειας (όλα πάνε στο νερό) και ούτε 1 ευρώ για την μείωση της περιβαλλοντικής ρύπανσης και την προστασία της βιοποικιλότητας (όλα πάνε στα σκουπίδια)», υποστηρίζει ο ΣΕΒ και προσθέτει:

«Όσον αφορά σε υποδομές αναψυχής, άθλησης, και πολιτισμού, η χώρα μας ξοδεύει σχεδόν τίποτα (0,1%) σε υποδομές πολιτισμού (έναντι 1,9% στην ΕΕ-28) και 2,8% σε υποδομές αναψυχής και άθλησης (έναντι 2,2% στην ΕΕ-28)».

Απογοητεύουν και εξοργίζουν τα στοιχεία για το πού δαπανούνται τα δημόσια χρήματα, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΣΕΒ, την διετία 2015-2016 δεν επενδύθηκε ούτε ένα ευρώ για την Πυροσβεστική, και μόλις 3 εκ ευρώ για την Αστυνομία και σε άλλες σοβαρές ανάγκες και υποδομές της κοινωνίας. Κατά τα άλλα ..κατορθώνουν να έχουν πλεονάσματα για κομματικούς διορισμούς και επιδόματα ρουσφετολογίας

Γεγονός που εξηγεί και τις επιδόσεις της Πυροσβεστικής στην τραγική πυρκαγιά στο Μάτι αλλά και την αύξηση της εγκληματικότητας.
Την τελευταία διετία (2015-2016), όπως αναφέρει το εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων του ΣΕΒ, οι δημόσιες επενδύσεις στην αστυνομία ανήλθαν σε μόλις 3 εκατ. ευρώ, ενώ δεν δαπανήθηκε ούτε 1 ευρώ για επενδύσεις στην πυροσβεστική- χωρίς να περιλαμβάνεται η δασοπυρόσβεση- τα δικαστήρια και τις φυλακές.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, οι επενδύσεις στην Ελλάδα το 2016 είναι μηδενικές (έναντι 3,1% του συνόλου των κρατικών επενδύσεων στην ΕΕ-28). Πιο συγκεκριμένα, η ΕΕ-28 επενδύει 1,3% σε υποδομές στην αστυνομία, 0,9% στην πυροσβεστική 0,3%, στα δικαστήρια και 0,4% στις φυλακές. Σημειώνεται ότι από το 2009 έως το 2016, στην Ελλάδα οι επενδύσεις στην αστυνομία ανήλθαν σε €115,2 εκατ. (€3 εκατ. το 2015-2016) και τα δικαστήρια σε €43 εκατ. (€0 εκατ. το 2015-2016), ενώ στην πυροσβεστική (μη συμπεριλαμβανομένης της δασοπυρόσβεσης) και τις φυλακές δεν δαπανήθηκε ούτε 1 ευρώ σε όλη την περίοδο από το 2009 έως το 2016.

Από την άλλη μεριά, η χώρα μας δαπανά 3% του προϋπολογισμού επενδύσεων στην παροχή νερού (έναντι 1,1% στην ΕΕ-28), καθώς και 5,5% στη διαχείριση στερεών αποβλήτων (έναντι 1,7% στην ΕΕ-28) και 3,7% στη διαχείριση υγρών αποβλήτων (έναντι 1,8% στην ΕΕ-28). Τα ανωτέρω μεγέθη πιστοποιούν τις τεράστιες αδυναμίες στη διαχείριση υδάτινων πόρων και απορριμμάτων, όπου η χώρα μας έχει καθυστερήσει στην αντιμετώπιση της σπατάλης στο νερό και της αποκομιδής των σκουπιδιών, με σύγχρονους και αποτελεσματικούς τρόπους. Το αποτέλεσμα των ανωτέρω επιλογών είναι ότι η χώρα μας δεν ξοδεύει ούτε 1 ευρώ για στέγαση και ανάπτυξη χώρων κοινής ωφέλειας (όλα πάνε στο νερό) και ούτε 1 ευρώ για την μείωση της περιβαλλοντικής ρύπανσης και την προστασία της βιοποικιλότητας (όλα πάνε στα σκουπίδια).

Όσον αφορά σε υποδομές αναψυχής, άθλησης, και πολιτισμού, η χώρα μας ξοδεύει σχεδόν τίποτα (0,1%) σε υποδομές πολιτισμού (έναντι 1,9% στην ΕΕ-28) και 2,8% σε υποδομές αναψυχής και άθλησης (έναντι 2,2% στην ΕΕ-28).

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline