Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Οι Έλληνες συνταξιούχοι μετακομίζουν στη Βουλγαρία

Το ρεπορτάζ αναφέρεται στην περίπτωση 75 χρονου συνταξιούχου, ο οποίος μετακόμισε στη Σόφια, όπου όπως λέει με τη σύνταξη των 800 ευρώ «ζει σαν βασιλιάς».


Σε μία από τις φτωχότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Βουλγαρία, καταφεύγουν οι Έλληνες συνταξιούχοι, έχοντας δει το εισόδημά τους να συρρικνώνεται τα τελευταία χρόνια. Αυτό επισημαίνει σε ρεπορτάζ του το Bloomberg, προσθέτοντας ότι η «έξοδος» αυτή έρχεται την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει τις νέες περικοπές στις συντάξεις, σε μία κίνηση, με την οποία ρισκάρει να στείλει το μήνυμα πως κάνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις.

Το ρεπορτάζ αναφέρεται στην περίπτωση 75χρονου συνταξιούχου, ο οποίος προχώρησε στην εκμίσθωση του διαμερίσματός του στη Θεσσαλονίκη και μετακόμισε στη Σόφια, όπου όπως λέει με τη σύνταξη των 800 ευρώ «ζει σαν βασιλιάς». Με τα χρήματα αυτά μπορεί να επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα και να βλέπει συγγενείς και φίλους.

«Η Ελλάδα η οποία είναι μεταξύ των προορισμών για συνταξιούχους της υπόλοιπης Ευρώπης, βλέπει τους δικούς πολίτες να επιδιώκουν να μετακομίσουν στην φθηνότερη γειτονική χώρα, μετά την περικοπή της σύνταξής τους κατά τουλάχιστον 20 φορές κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης κρίσης» αναφέρει το Bloomberg.

Πολυμέσα