Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:17:24

Αλλεπάλληλες και αμείλικτες οι διώξεις κατά της φημισμένης επιχειρηματικής οικογένειας. Folli Follie: Δίωξη για κακουργήματα στην οικογένεια Κουτσολιούτσου Folli Follie. Κύριο

Ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος άσκησε ο οικονομικός εισαγγελέας στην οικογένεια Κουτσολιούτσου της Folli-Follie και σε επτά ακόμη πρόσωπα.


Και οι δέκα είχαν κληθεί να καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει διαταχθεί.
Αμέσως μετά την άσκηση της δίωξης, μάλιστα, απαγορεύτηκε σε όλους τους κατηγορουμένους η έξοδος από τη χώρα. Η δίωξη αφορά – εκτός από την οικογένεια Κουτσολιούτσου - τρία μέλη του ΔΣ της εταιρείας Folli-Follie, του οικονομικού διευθυντή, του επικεφαλής του λογιστηρίου και του ορκωτού λογιστή που έβαλε την υπογραφή του στον ισολογισμό του 2017 καθώς και σε βάρος του επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία.

Υπενθυμίζεται ότι για τα πρόσωπα αυτά είχε διαταχθεί η δέσμευση όλων των προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών και των θυρίδων τους.
Τα πρόσωπα αυτά είχαν κληθεί ως ύποπτοι πριν από λίγες μέρες και κατέθεσαν υπομνήματα εξηγήσεων τα οποία προφανώς δεν έπεισαν τον εισαγγελέα να μην προχωρήσει στην άσκηση δίωξης.

Σύμφωνα με δικηγορικές πηγές η μεν οικογένεια Κουτσολιούτσου στις εξηγήσεις της αρκέστηκε στην ανάπτυξη νομικών θεμάτων οι δε υπόλοιποι 7 (η πλειονότητα τουλάχιστον) εκτιμάται πως «έδειξε» ευθύνες στη μακρινή Ασία και στο γκρουπ του Ομίλου με τις 18 θυγατρικές εταιρείες.

Ο εισαγγελέας πάντως συνεχίζει την έρευνα και για άλλα αδικήματα οπότε αναμένεται εκ νέου κλήτευση υπόπτων.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση της Folli Folie έχουν δεσμευθεί ήδη οι Τραπεζικοί λογαριασμοί και θυρίδες σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που τηρούν τα φυσικά πρόσωπα της εταιρείας.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, δια της επικεφαλής της, αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Άννας Ζαίρη προχώρησε στη δέσμευση των ακινήτων τόσο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Folli Folie, όσο και των ακινήτων που έχει στην νομή και κατοχή (ιδιοκτησία) της η εν λόγω εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση της Folli Folie έχουν δεσμευθεί ήδη οι Τραπεζικοί λογαριασμοί και θυρίδες σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που τηρούν τα φυσικά πρόσωπα της εταιρείας, τα οποία βρίσκονται στο εισαγγελικό μικροσκόπιο.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline