Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοντά στα 50 ευρώ η αύξηση του κατώτατου μισθού

Ο νέος κατώτατος μισθός αναμένεται να διαμορφωθεί περίπου στα 630 ευρώ και θα ισχύσει όχι μόνο για όσους λαμβάνουν σήμερα τον κατώτατο, αλλά και για τους νέους, ηλικίας κάτω των 25 ετών, που παίρνουν τον λεγόμενο «υποκατώτατο» μισθό, δηλαδή 510 ευρώ μεικτά.


Νέο τοπίο στους μισθούς και στα επιδόματα εκατοντάδων χιλιάδων μισθωτών αναμένεται να διαμορφωθεί από το δεύτερο κιόλας 15νθήμερο του Ιανουαρίου, οπότε θα υπογραφεί η αύξηση του κατώτατου μισθού.

Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και εκτιμήσεις ειδικών, η αύξηση του κατώτατου μισθού, που σήμερα είναι 586,08 ευρώ μεικτά, για άγαμο νεοπροσλαμβανόμενο εργαζόμενο, χωρίς προϋπηρεσία και χωρίς ειδικότητα, θα οριστεί σε περίπου 50 ευρώ, πέριξ του 8%, συμπαρασύροντας τόσο τους μισθούς όσων εργάζονται με ευέλικτες μορφές απασχόλησης και καθορίζονται με βάση το κατώτατο ημερομίσθιο, όσο και τα επιδόματα που λαμβάνουν άνεργοι από τον ΟΑΕΔ αλλά και όσοι εντάσσονται σε επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης.

Ο νέος κατώτατος μισθός, που θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση, αναμένεται να διαμορφωθεί περίπου στα 630 ευρώ τον μήνα και θα ισχύσει όχι μόνο για όσους λαμβάνουν σήμερα τον κατώτατο, αλλά και για τους νέους, ηλικίας κάτω των 25 ετών, που σήμερα λαμβάνουν τον λεγόμενο «υποκατώτατο» μισθό, ήτοι 510 ευρώ μεικτά. Αυτό θα έχει συνέπεια οι νέοι να λάβουν αύξηση της τάξης του 15% με 20%, ανάλογα με την τελική απόφαση.

 

Πολυμέσα