Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  16:02:45

Κομισιόν: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται αύξηση μισθών, αλλά νέες θέσεις εργασίας Κύριο

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γίρκι Κατάινεν έσφαξε με το... βαμβάκι την ελληνική κυβέρνηση, αναφερόμενος στην αύξηση του κατώτατου μισθού, τον κίνδυνο που κρύβουν τα πισωγυρίσματα, αλλά και την υπερφορολόγηση.


Οταν ρωτήθηκε για τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, ο Γίρκι Κατάινεν είπε ότι η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να το κάνει αυτό, ωστόσο η συμβουλή της Κομισιόν σε όλες τις χώρες είναι οι αυξήσεις να συνδέονται με την παραγωγικότητα. Σε διαφορετική περίπτωση, τόνισε, δεν είναι βιώσιμη η αύξηση των μισθών. Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι νέες θέσεις εργασίας και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, τόνισε.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ζήτησε την πλήρη και ταχεία εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν ξεκινήσει, ενώ υπογράμμισε ότι αν υπάρξουν πισωγυρίσματα, υποσκάπτεται η εμπιστοσύνη. «Η μεταρρύθμιση δεν είναι λιτότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κατάινεν, παρατηρώντας ότι είναι «μια φυσιολογική διαδικασία».

Ακόμη, κάλεσε τη σημερινή και την επόμενη κυβέρνηση να αντιμετωπίσουν τα «κόκκινα» δάνεια, γιατί είναι ένα κρίσιμο ζήτημα για την ανάπτυξη. Οσον αφορά δε στο θέμα της υπερφορολόγησης, παραδέχθηκε ότι είναι ένα από τα εμπόδια για την ανάπτυξη.

Ο Κατάινεν σημείωσε ότι η εταιρική φορολογία είναι πολύ υψηλή, για να είναι ανταγωνιστική. Στέλνοντας δε μήνυμα ενόψει των συζητήσεων για την ψηφισμένη μείωση του αφορολόγητου, τόνισε ότι όσο πιο διευρυμένη είναι η βάση, τόσο χαμηλότερη μπορεί να είναι φορολογία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline