Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  10:05:45

Τρέλα για το 2ευρω που κοστίζει... 80.000 ευρώ - Γιατί είναι ξεχωριστό νόμισμα

Στην Ελλάδα εμφανίστηκαν αρκετοί πρόθυμοι να πουλήσουν το νόμισμα των 2 ευρώ και θέλησαν να μάθουν περισσότερα για το πώς θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τους συλλέκτες και υποψήφιους αγοραστές.

Εσπασαν τα τηλέφωνα σε μέσα ενημέρωσης αλλά και σε τράπεζες από πολίτες που ρωτούσαν να μάθουν για το κέρμα των 2 ευρώ που μπορεί να πουληθεί ακόμη και... 80.000 ευρώ. Η είδηση που δημοσιεύτηκε στη γερμανική εφημερίδα Berliner Kurier ανέφερε ότι το συγκεκριμένο 2ευρώ του 2002 ζητούταν από συλλέκτη ο οποίος προσέφερε στο ebay το εντυπωσιακό ποσό των 80 χιλιάδων για να το αποκτήσει.

Η φρενίτιδα ξεκίνησε στη Γερμανία και την Αυστρία όπως τα πρώτα ελληνικά νομίσματα του 2002 πουλήθηκαν σε υψηλές τιμές. Για παράδειγμα ακόμη και σήμερα υπάρχει αγγελία στο ebay από χρήστη του που ζητά το ποσό των 3.950 ευρώ για το νόμισμα και μεταφορικά 7,5 ευρώ.

Σε μια άλλη καταχώριση κάποιος ζητά λιγότερα από 400 ευρώ ενώ άλλος ζητά 5.280 ευρώ και η τρέλα συνεχίζεται. Αν και δεν αποκλείουν κάποια απάτη, το γεγονός ότι έχουν βρεθεί άνθρωποι να πληρώνουν 54.000 ευρώ με στόχο να φτάσει το ποσό στα 80.000 ευρώ, τότε κάτι συμβαίνει.

Στην Ελλάδα εμφανίστηκαν αρκετοί πρόθυμοι να πουλήσουν το νόμισμα των 2 ευρώ και θέλησαν να μάθουν περισσότερα για το πώς θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τους συλλέκτες και υποψήφιους αγοραστές.

Τα λάθη που το κάνουν ξεχωριστό

Ομως, γιατί αυτή η παράνοια έτσι ξαφνικά; Γιατί να υπάρχουν συλλέκτες που θέλουν αυτό το νόμισμα; Τι τι ξεχωριστό έχει; Οπως επισημαίνουν οι «ειδικοί» μάλλον έχουν γίνει λάθη στη σχεδίαση του νομίσματος που το κάνουν μοναδικό. Για παράδειγμα η συγκεκριμένη σειρά του 2002 δεν έχει κεντραρισμένο το «2» («πατάει» στα άκρα ο αριθμός) καθώς και ότι ένα από τα αστέρια του ευρώ περιέχει το γράμμα «S».

Σε αυτά τα νομίσματα απεικονίζεται σκηνή από ψηφιδωτό που βρέθηκε στη Σπάρτη (3ος αι. μ.Χ.) και αναπαριστά την αρπαγή της Ευρώπης από τον Δία, μεταμορφωμένο σε ταύρο.
Οι κάτοχοι αυτών των νομισμάτων ισχυρίζονται ότι υπάρχουν λάθη και στα σχέδια καθώς λείπει ένα μάτι από τη φιγούρα, τα γράμματα δείχνουν διπλοτυπωμένα και οι αριθμοί είναι ελαφρώς πιο έντονα διαγραμμένοι. Επίσης ότι υπάρχουν λάθη στο στήθος της Ευρώπης κ.λπ. Και η περιπέτεια όσων έχουν τέτοια νομίσματα θα συνεχίζεται...

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline