Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  11:29:05

Μετά τη λυπηρή διένεξη του Κων Αγγελόπουλου και των δύο γιων του. Με την ψήφο του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου η αγωγή της Folli Follie κατά του πατέρα του Δημήτρη. Κύριο

Καθώς κλιμακώνονται οι σοβαρές-απειλητικές δικαστικές εμπλοκές, ποινικές ευθύνες και διώξεις δεν φαίνεται να στέκουν σενάρια ότι παίζ0νται στο παρασκήνιο συμφωνημένα οικογενειακά παιχνίδια διενέξεων.

Δυσάρεστη εξέλιξη, που θυμίζει την οικογενειακή διαμάχη του Κων. Αγγελόπουλου κι των δύο γιων του. Αγωγή κατά του ιδρυτή κι δημιουργού μαζί με την σύζυγο του, του διε8νούς Ομίλου Folli Follie Δημήτρη Κουτσολιούτσου αποφάσισε να ασκήσει το νέο διοικητικό συμβούλιο της κλυδωνιζόμενης από τον Μάιο επιχείρησης, στο οποίο συμμετέχει ακόμη ο γιoς του και πρώην διευθύνων σύμβουλος Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Επίσης, αποφασίστηκε να δηλωθεί παράσταση πολιτικής αγωγής και στο πλαίσιο της εξελισσόμενης διαδικασίας ενώπιον των ελληνικών ποινικών δικαστηρίων.

Ομόφωνη απόφαση

Η απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ήταν ομόφωνη και επομένως υπερψηφίστηκε και από τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, σε μια κίνηση που συνδέεται με τους σχεδιασμούς του όπως ο ίδιος τους είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του στην «Κ» στις 30 Σεπτεμβρίου. Τότε, ερωτηθείς γιατί δεν αποχωρεί από τη διοίκηση, είχε δηλώσει πως θεωρεί ότι «είμαι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος και προσωπικά καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια και είμαι διατεθειμένος να κινηθώ νομικά κατά παντός υπευθύνου, ακόμη κι αν χρειαστεί να συγκρουστώ με την οικογένειά μου». Λίγες εβδομάδες νωρίτερα και μετά τις χαοτικές αποκλίσεις που είχε αποκαλύψει στα οικονομικά μεγέθη της θυγατρικής στην Ασία το πόρισμα της Alvarez & Marsal, o πατέρας του, πρόεδρος και ιδρυτής του ομίλου, Δημήτρης Κουτσολιούτσος είχε παραιτηθεί παραδεχόμενος πως «δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατό να ελέγξω με επιτυχία τις δραστηριότητες του ασιατικού ομίλου που είχα υπό την ευθύνη μου, με αποτέλεσμα την παρούσα δυσάρεστη εικόνα στα οικονομικά του ομίλου».

Η απόφαση υποβολής αγωγής για τη ζημία που υπέστη η Folli Follie από παράνομες πράξεις και παραλείψεις έρχεται μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση μεταξύ της διοίκησης της Folli Follie με τους πιστωτές - ομολογιούχους με αντικείμενο τη διακρίβωση των δυνατοτήτων επίτευξης συμφωνίας επί σχεδίου εξυγίανσης και περαιτέρω χρηματοδότησης της εταιρείας. Οι πιθανότητες για επίτευξη σημαντικής προόδου επ' αυτού θεωρούνται περιορισμένες, καθώς οι πιστωτές, έπειτα από μήνες καθυστερήσεων, φέρεται να εξετάζουν παράλληλα και άλλες εναλλακτικές, όπως είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη για διορισμό προσωρινής διοίκησης ή ακόμη και η επιταχυνόμενη ρευστοποίηση της εταιρείας. Με τη χθεσινή απόφαση, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας επιχειρεί, λοιπόν, εκτός από την προφανή αναζήτηση ευθυνών για το τι έγινε στην Ασία να κερδίσει παράλληλα και την εμπιστοσύνη των πιστωτών και να αποδείξει πως προσέρχεται καλή τη πίστει στις διαπραγματεύσεις, αναφέρουν νομικοί κύκλοι με εμπλοκή στην υπόθεση.
Αποφάσεις

Το διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie, κατά τη συνεδρίασή του χθες Τρίτη, αποφάσισε την άσκηση αγωγών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Χονγκ Κονγκ κατά των διευθυντών (directors) της θυγατρικής εταιρείας FF Group Sourcing Limited (FFGS), οι οποίοι υπέγραψαν τις οικονομικές καταστάσεις της FFGS για τη χρήση 2017, Δημήτρη Κουτσολιούτσου και Law Chiu Chuen, καθώς και κατά του οικονομικού διευθυντή της FFGS, Ιωάννη Μπεγιέτη, επί τη βάσει των πορισμάτων της Alvarez & Marsal, για τη ζημία που υπέστη από παράνομες πράξεις και παραλείψεις αυτών. Επίσης, αποφασίστηκε να δηλωθεί παράσταση πολιτικής αγωγής κατά των ιδίων προσώπων στο πλαίσιο της εξελισσόμενης διαδικασίας ενώπιον των ελληνικών ποινικών δικαστηρίων. Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Folli Follie σημειώνει πως «επιφυλάσσεται να στραφεί στο μέλλον και κατά άλλων προσώπων, σε περίπτωση που κατά την πορεία της συνεχιζόμενης έρευνας προκύψουν σχετικές ευθύνες».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline