Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  22:30:27

Ο Ευκλ. Τσακαλωτος για τα κόκκινα δάνεια

Στην Καβάλα που βρέθηκε για συναντήσεις με τους φορείς και ομιλία σε κομματικά στελέχη ο υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων και την προστασία της πρώτης κατοικίας που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, ο κ. Τσακαλώτος είπε πως το νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί, έχει μια διαφορετική προσέγγιση από το νόμο Κατσέλη.

«Βοηθάει πολύ ενεργά τους ανθρώπους να μπορέσουν να ξεπληρώσουν το δάνειό τους για την πρώτη κατοικία. Έχουμε ένα πρόγραμμα με 900 εκατομμύρια που ξοδεύουμε το 2019, που είναι για επίδομα στέγασης. δηλαδή για να βοηθήσει τους ανθρώπους που είναι στο νοίκι. Και τώρα έχουμε ένα πρόγραμμα με 200 εκατομμύρια που θα βοηθήσει τους ανθρώπους να μπορέσουν να ξεπληρώσουν το δάνειό τους», ανέφερε και πρόσθεσε: «Αυτό είναι καλό γι' αυτούς τους ανθρώπους προφανώς, είναι όμως καλό και για τις Τράπεζες, γιατί βοηθάει να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια. Είναι καλό και για τα νέα ζευγάρια που δεν έχουν πάρει δάνειο για σπίτι.

Έχουμε πολλές μπάλες στον αέρα συγχρόνως. Πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχουν πάρει δάνειο, πρέπει να βοηθήσουμε τις Τράπεζες που έχουν υψηλά κόκκινα δάνεια και πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους, είτε για στεγαστικά δάνεια στο μέλλον, ή και για επιχειρηματικά - για να σταθούν οι Τράπεζες και να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline