Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  16:52:57

Αλ. Φλώρος: ότι είναι ο απατεώνας της Energa αποτελεί πλέον μικρότερη κατηγορία. Οι νέες σοβαρές κατηγορίες σε βάρος του. Κύριο

Ψευδή πιστοποιητικά για αποφυλάκιση Φλώρου και εγκληματική οργάνωση και για πληρωμένα συμβόλαια θανάτου. Αντιμέτωποι με βαριά αδικήματα οι 17 που τον βοήθησαν.

Τίτλοι τέλους στην προκαταρκτική εξέταση που διενήργησαν οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς, ερευνώντας τις συνθήκες αποφυλάκισης του 39χρονου Αριστείδη Φλώρου, τον περασμένο Αύγουστο.

Η «αναπηρία» του νεαρού επιχειρηματία φαίνεται ότι ήταν προϊόν πλαστών πιστοποιητικών, όπως προκύπτει από την ποινική δίωξη που άσκησαν οι εισαγγελείς, σε βάρος γιατρών, υπαλλήλων του ΙΚΑ και του ΚΕΠΑ, που πιστοποίησαν το ύψος (σ.σ 70% ) της.
Συνολικά 17 πρόσωπα κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου, οι οποίοι βαρύνονται με βαριές κατηγορίες μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους.

11 παράνομες πράξεις απέδωσαν οι εισαγγελείς στους εμπλεκόμενους, για τις οποίες τώρα θα κληθούν να απολογηθούν σε ανακριτή κατά της διαφθοράς.
Οι εισαγγελείς διαπίστωσαν ενδείξεις τέλεσης:

1. Εγκληματικής οργάνωσης
2. Πλαστογραφίας κατ΄ επάγγελμα με όφελος μεγαλύτερο από 30.000 ευρώ
3. Δωροδοκίας υπαλλήλου
4. Δωροληψίας υπαλλήλου για τη διενέργεια ή παράλειψη που αντίκειται στα καθήκοντά του
5. Ψευδούς βεβαίωση κατ΄εξακολούθηση
6. Ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία
7. Ηθικής αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση
8. Χρήσης πλαστού εγγράφου
9. Έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού
10. Χρήσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού και
11. Ηθικής αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού.

Ο 39χρονος έχει στους ώμους του μία ποινή 21 ετών για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο της Energa-Hellas Power, ενώ έχει κριθεί ένοχος για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη.

Ως φυσικοί αυτουργοί είχαν κατηγορηθεί δύο σκληροί Αλβανοί κακοποιοί, που ανακρινόμενοι είχαν υποδείξει τον επιχειρηματία ως το άτομο που τους είχε υποσχεθεί αμοιβή 300.000 ευρώ, προκειμένου να δολοφονήσουν τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ και αντίδικό του στην υπόθεση Energa - Hellas Power, Γιώργο Αντωνόπουλο.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline