Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:29:44

Οι ελληνικές αξιώσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις

«Η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών αποτελεί για μας ένα χρέος ιστορικό και ηθικό. Για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον στις σχέσεις μας με τη Γερμανία.

Σήμερα λοιπόν έχουμε καθήκον να δώσουμε την ευκαιρία στους δύο λαούς να κλείσουν αυτό το κεφάλαιο«, τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλ.. Τσίπρας στη Βουλή για το όλο θέμα, που τελικά ζήτησε ολόκληρη η Βουλή να ομονοήσει σε αυτό,-και έγινε δεκτό τελικά- την αποστολή ρηματικής διακοίνωσης προς την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, με την οποία θα επαναλαμβάνονται «οι απαράγραπτες αξιώσεις της Ελλάδας που προκύπτουν από τα εγκλήματα τη ναζιστικής Γερμανίας».

«Η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει άμεσα να απευθύνει ρηματική διακοίνωση στην κυβέρνηση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, με την οποία θα επαναλαμβάνει τις απαράγραπτες αξιώσεις της που προκύπτουν από την ναζιστική εισβολή και κατοχή καθώς και από τα εγκλήματα πολέμου της ναζιστικής Γερμανίας.

Και σύμφωνα με το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής οι απαράγραπτες αξιώσεις αφορούν:
α. τις πολεμικές επανορθώσεις για τις υλικές καταστροφές και την διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας
β. τις αποζημιώσεις για τα θύματα και τους συγγενείς των θυμάτων εγκλημάτων πολέμου
γ. Την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου
δ. Την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών και κειμηλίων»

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline