Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  20:25:38

Ανησυχία Μαξίμου και προεκλογικές υποσχέσεις για τις 200.000 παγωμένες συντάξεις και τα 25.000 παγωμένα εφάπαξ. Οι νέες αποκαλύψεις. Κύριο

Με μεγάλες απώλειες και διαμαρτυρίες από κοινωνικές ομάδες, όπως οι συνταξιούχοι, οι επαγγελματίες, οι δανειολήπτες, οι νέοι η Κυβέρνηση κάνει εξαγγελίες με στόχο τις τριπλές εκλογές στις 26 Μαΐου. Με φιλόδοξο στόχο τη μείωση της ψαλίδας με τη ΝΔ και την αναδρομή της πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα με τις συνεχείς διαρροές, εξαγγελίες και δηλώσεις για νέες παροχές σε πολλούς κλάδους, όπως οι χθεσινές , είναι πλέον εκατοντάδες χιλιάδες οι συνταξιούχοι περιμένουν ακόμη και τέσσερα χρόνια για να εγκριθεί η αίτηση συνταξιοδότησής τους. Με τις εκκρεμότητες στις νέες συντάξεις να αυξάνονται συνεχώς, με τις προσωρινές συντάξεις και είναι πολύ περιορισμένες, ενώ φτάνουν τις 25.000 οι αιτήσεις για τη χορήγηση των εφάπαξ ποσών, που επίσης καθυστερούν πολύ να χορηγηθούν..

Την ώρα που η κυβέρνηση μοιράζει προεκλογικές παροχές, και δίνει νέες υποσχέσεις από χθες, που θα συνεχισθούν στη Βουλή αυτή τη εβδομάδα, εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι περιμένουν ακόμη και τέσσερα χρόνια για να εγκριθεί η αίτηση συνταξιοδότησής τους.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, οι εκκρεμείς αιτήσεις για κύρια, επικουρική σύνταξη και εφάπαξ εκτιμάται ότι ξεπερνούν τις 200.000. Τεράστιος αριθμός δικαιούχων, που σκιάζει τα ..επιτεύγματα ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα έχει επιτύχει μεγάλα πλεονάσματα στον Κρατικό Προϋπολογισμό και ότι διαθέτει ... κοινωνική ευαισθησία.
Μόνο στο ΕΦΚΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας διεύθυνσης, εκκρεμούν 97. 337 αιτήσεις.

Το ποσό που περιμένουν να λάβουν όλοι αυτοί οι συνταξιούχοι υπολογίζεται σε 1,2 δις ευρώ το οποίο προς το παρόν και μέχρι να βεβαιωθεί στους δικαιούχους αποτελεί υπερπλεόνασμα.
Περισσότερα από 2 δισ. -βεβαιωμένα αλλά μη καταβληθέντα- χρωστούν οι υπόλοιποι δημόσιοι φορείς σε φορολογούμενους και προμηθευτές.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline