Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  10:13:07

Τι θα κάνω με τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά των συνταξιούχων»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά των συνταξιούχων και απάντησε ότι «θα σεβαστούμε τις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων και θα τις υλοποιήσουμε στο χρονισμό με τις δυνατότητες που μας δίνει η οικονομία».

Δεν έχει αλλάξει τίποτα ένα χρόνο μετά την τραγωδία στο Μάτι

Ερωτηθείς για τη φωτιά στο Μάτι χαρακτήρισε «ανεξήγητο» τον κυνισμό της κυβέρνησης το βράδυ της 23ης Ιουλίου όταν γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί και το απέκρυψαν. «Θα ήταν ψέμα να πω ότι θα φτιάξω έναν κρατικό μηχανισμό που είναι μπάχαλο. Όμως έναν χρόνο μετά την τραγωδία δεν έχει γίνει τίποτα. Πάμε με το ίδιο πλαίσιο Πολιτικής Προστασίας φέτος. Δεν έμαθαν τίποτα. Εύχομαι και προσευχόμαστε να μην ζήσουμε τέτοια τραγωδία αλλά αυτό θα είναι από τύχη» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά, δε, το αν αναγνωρίζει την ανάληψη πολιτικής ευθύνης από την κυβέρνηση, ο πρόεδρος της ΝΔ παρατήρησε απλά ότι ο παραιτηθείς ΓΓ Πολιτικής Προστασίας είναι υποψήφιος δήμαρχος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Να σταματήσει η τουρκική προκλητικότητα

Όσον αφορά την τουρκική προκλητικότητα ο κ. Μητσοτάκης είπε «θέλουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε αναθεωρητική πολιτική και με όλες τις δυνάμεις θα επιστρατεύσουμε την ΕΕ να σταθεί στο πλευρό μας. Αν αυτό σημαίνει κλιμάκωση των κυρώσεων από την πλευρά της ΕΕ, τότε αυτό πρέπει να γίνει».

«Πρέπει να σταματήσει η πολιτική που αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα. Η τουρκική προκλητικότητα στην Κυπριακή ΑΟΖ πρέπει να αντιμετωπιστεί με αυστηρότητα και σοβαρότητα».

Ο Τσίπρας ναρκοθετεί την επόμενη κυβέρνηση

Ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε άλλη ερώτηση χαρακτήρισε «απονενοημένο» βήμα τις παροχές της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι «αν νομίζει ο κ. Τσίπρας ότι θα ναρκοθετήσει την επόμενη κυβέρνηση έχουμε δυνατότητες να απενεργοποιήσουμε αυτές τις κινήσεις» και επανάφερε την πρότασή του για επαναδιαπργμάτευση των πλεονασμάτων με την ΕΕ.

Να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ ποιον στηρίζει στις ευρωεκλογές

Ερωτηθείς για την υποψηφιότητα Βέμπερ ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι «θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε τον κ. Βέμπερ. Δεν είναι ανθέλληνας επειδή διαφωνεί με τον κ. Τσίπρα. Είναι κακό, αν ο κ. Βέμπερ είναι ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, να είναι φίλος δικός μου και της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας, όμως, δεν μας λέει ποιον θα στηρίξει στις ευρωεκλογές. Κατά του κ. Βέμπερ έχει ταχθεί και ο κ. Όρμπαν».

Στην ερώτηση για τη στάση των αναποφάσιστων ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «είναι οργισμένοι με τον βαθμό εξαπάτησης του κ. Τσίπρα. Πιστεύω ότι κάποιοι θα εμπιστευθούν τη Νέα Δημοκρατία».

Έκανε, επίσης, έκκληση σε όσους προέρχονται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας και έφυγαν από το 2007 να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline