Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  17:18:49

Τι αναφέρουν οι τροπολογίες για «13η σύνταξη» και μείωση του ΦΠΑ

Οπως εξήγησε ο κ. Τσίπρας στον ALPHA ο δημοσιονομικός χώρος για το 2019 είναι 1,2 δισ. ευρώ, και «επιλέξαμε να κάνουμε κάποιες φοροελαφρύνσεις (μείωση ΦΠΑ για να ελαφρύνει το καλάθι των νοικοκυριώνί) και το μεγαλύτερο μέρος πηγαίνει εκεί που ο κ. Μητσοτάκης δεν θα πήγαινε ποτέ, να δώσουμε στους συνταξιούχους, στα πρώτα θύματα της κρίσης».

Υποστήριξε ότι «δεν είναι υπερβολή να την λέμε 13η σύνταξη. Είναι κάτι ανάμεσα στο δώρο Πάσχα και 13η σύνταξη. Οταν πάει καλύτερα η οικονομία και έχουμε μεγαλύτερο περιθώριο θα δώσουμε περισσότερα». Κατά τον Αλέξη Τσίπρα «η δική μας πολιτική είναι να στηρίξουμε τους αδύναμους και οι συνταξιούχοι είναι ανάμεσα στους αδύναμους. Η άποψη των αντιπάλων μας είναι ότι οι συνταξιούχοι είναι στον Καιάδα».

Ερωτηθείς αν σκοπεύει να κάνει νέες παροχές πριν τις εθνικές εκλογές είπε πως «δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός» αλλά άφησε ένα παράθυρο λέγοντας πως «θα ξέρουμε με τον προϋπολογισμό» εκφράζοντας την βεβαιότητά του ότι στο τέλος του χρόνου ο αντίκτυπος των μέτρων που νομοθετεί θα είναι θετικός στην οικονομία».

«Δεν θα μας πει κανείς Ευρωπαίος τεχνοκράτης τι θα κάνουμε»
Ερωτηθείς για τυχόν αντιδράσεις δανειστών, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Αν τα μέτρα αυτά λειτουργούσαν ως εκτροχιασμός για την οικονομία θα αντιδρούσαν οι αγορές – οι οποίες δεν αντέδρασαν. Τώρα αν αντιδράσουν για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας οι εταίροι, θυμίζω ότι η Ελλάδα δεν είναι πια στα μνημόνια. Δεσμευόμαστε βέβαια από μια σειρά από στόχους, αλλά δεν θα μας πει κανένας Ευρωπαίος τεχνοκράτης τι θα κάνουμε για να πιάσουμε τους στόχους..

Υποστήριξε επίσης ότι δεν θα αντιδράσει κανένας «γιατί η αξιοπιστία μας είναι δεδομένη στην ΕΕ, εμείς βγάλαμε την Ελλάδα από τα μνημόνια. Αν όμως επιμείνουν κάποιοι ακραίοι, θα κάνουν πάρα πολύ καλό στην προεκλογική μας εκστρατεία, γιατί θα αποδείξουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ερωτεύτηκε τα μνημόνια αλλά κάνει ό,τι μπορεί για να επιστρέψει ένα σημαντικό μέρος από όσα έχασαν οι πολίτες».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline