Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Τροπολογία Αχτσιόγλου για εργασία Κυριακές και αργίες

Παρά τις καταγγελίες κατά Μητσοτάκη για επταήμερη συνεχή εργασία των εργαζομένων(ενώ αυτός είχε ομιλήσει μόνο για τις επιχειρήσεις) η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, προκειμένου να εκδοθούν νωρίτερα οι συντάξεις, κατέθεσε τροπολογία, που υποχρεώνει τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ να εργαστούν Κυριακές και αργίες!

Η τροπολογία Αχτσιόγλου αναφέρει επί λέξει ότι «η Διεύθυνση Ακίνητης Περιουσίας δύναται να λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Το προσωπικό της υποχρεούται σε υπερωριακή εργασία κατά τις ημέρες αργιών και εορτών, ανάλογα με τις ανάγκες και με σκοπό την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των εγκαταστάσεων ιδιοκτησίας ΕΦΚΑ και των υποδομών στέγασης των υπηρεσιών του Φορέα».

Επίσης, ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ τον Ιανουάριο του 2019 προβλέπει την υποχρεωτική υπερωριακή εργασία τις ημέρες αργιών και εορτών των εργαζομένων στη διεύθυνση Στέγασης και Τεχνικών Υπηρεσιών, ώστε να δύναται να λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα. Δυνατότητα συνεχούς λειτουργίας, χωρίς να είναι υποχρεωτική προβλέπεται και για τη διεύθυνση Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

tropologia

Πολυμέσα