Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  07:02:40

Οι απλόχερες παροχές που έταξε ο Τσίπρας

Ειδικότερα, οι κεντρικοί στόχοι-δεσμεύσεις αφορούν στην εργασία, την ανάπτυξη, τη φορολογία, το κράτος, το κοινωνικό κράτος.

Στις βασικές δεσμεύσεις του προγράμματος για την επόμενη τετραετία, περιλαμβάνεται ο στόχος για 500.000 νέες και ποιοτικές δουλειές, «ούτε μία ώρα απλήρωτη εργασία», αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% το 2020 και 7,5% το 2021, μόνιμες προσλήψεις 10.000 ατόμων στην Υγεία και 15.000 στην Παιδεία, θέση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.

Επιπλέον, κεντρική θέση στο σχέδιο για την ανάπτυξη, κατέχει η Πράσινη Ανάπτυξη (32% παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και 32,5% εξοικονόμηση έως το 2030) καθώς επίσης και οι επενδύσεις με στόχο τον διπλασιασμό Ξένων Άμεσων Επενδύσεων και αύξηση εξαγωγών στο 50% του ΑΕΠ έως το 2025.

Στους βασικούς στόχους είναι επίσης η μείωση προκαταβολής φόρου στο 50%, μείωση πρώτου κλιμακίου φόρου εισοδήματος στο 20% και κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για εισόδημα έως 20.000 ευρώ. Στις 12 βασικές δεσμεύσεις για την επόμενη τετραετία, στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, συγκαταλέγονται τέλος, το πλήρως ψηφιοποιημένο Δημόσιο και ο πολιτικός γάμος για ομόφυλα ζευγάρια.

«Για πρώτη φορά το πρόγραμμά μας δεν θα το εγκρίνει η τρόικα»
«Για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια έχουμε την πολυτέλεια να συζητάμε για το δικό μας πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία, που καλείται να εγκρίνει ο ελληνικός λαός και να εφαρμοστεί την επόμενη μέρα και όχι για ένα πρόγραμμα που θα κληθεί να εγκρίνει η τρόικα», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην εκδήλωση για την παρουσία του Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

"Η Ελλάδα δεν είναι πια μια χρεοκοπημένη χώρα. Δεν είναι πια η Ελλάδα των μνημονίων", είπε ο Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι "έχουμε τη δυνατότητα να σας παρουσιάσουμε το σχέδιό μας για την Ελλάδα του αύριο, όχι μόνο για τους λίγους και εκλεχτούς, αλλά και για τους αδικημένους, για όσους έβαλαν πλάτη στα δύσκολα, μια Ελλάδα για όλους τους Έλληνες".

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline